50 GODINA NA SCENI

Srđan Marjanović predstavlja album "Sve moje pjesme su o tebi"

Pisanjem ovih stihova i nota, pokušao sam da olakšam svoju svakodnevnicu, poručio je Marjanović

Srđan Marjanović. Promo

L. K. P.

11.5.2022

"Sve moje pjesme su o tebi" naslov je novog osamnaestog albuma Srđana Marjanovića, koji već 50 godina dijeli svoju emotivnu muziku sa slušaocima širom regiona. Kaže da mu je dosta kompilacija, jubileja, korone i recikliranja prošlosti. Zato se na ovom izdanju nalazi 10 potpuno novih, do sada, neobjavljenih pjesama. Sve pjesme možete poslušati ovdje https://www.youtube.com/c/SrdjanMarjanovicMusic/videos







- Svašta se izdešavalo u mom životu u proteklih dvije godine. Pisanjem ovih stihova i nota, pokušao sam da olakšam svoju svakodnevnicu. Sad mogu da provjerim, da li muzika zaista “liječi”. Vraćam neke svoje životne dugove kroz ove pjesme. Puno bola, ljubavi , tuge i radosti je u njima. Ako se i neko drugi prepozna u  ovome, ja ću biti još sretniji. Ponekad se osjećam kao “posljednji mohikanac”, jer nema više mnogo kantautora. Tehnologija je pojela emocije - priznao je.


Srđan Marjanović. Promo


Počeo je daleke 1973. pobjedom na Subotičkom festivalu (pjesma “Tražim”). Pored prvog albuma ( 1974.) snimljenog uz pratnju “Yu grupe” imao je tih godina i 10 singl ploča. Kasnije dugo nastupa uz svoj bend pod nazivom “Puma”. Dobija nagrade na gotovo svim festivalima širom Jugoslavije, zemlje koju je obišao na turnejama , nekoliko puta. Sarađuje sa najvećim izdavačima, ali se najduže zadržava pod okriljem ZKP RTV Ljubljana i za njih objavljuje veliki broj svojih albuma ( 1 zlatni i 2 srebrena).Za istog izdavača , 4 godine (do rata)radi i kao urednik srpskih izdanja i otkriva mnoge značajne bendove( “ Ekatarina”,” Kerber”,”Pil” …).







Srđan Marjanović. Promo

Nastupa u mnogim evropskim metropolama, kao i na turnejama po SSSR-u. Pored muzike, bavio se i novinarstvom (“Reporter”,”V. novosti”,”Itd”, “Ciao…).Studirao je žurnalistiku. Napisao i tri uspješna romana. Njegove pjesme su u svim jugoslovenskim antologijama rok poezije. Naslovi “Idi”,”Mi smo jedno drugom govorili vi”,”Nije ti se htelo”, “Ne vjeruj nikome”,”Bebo ne plači”, sve do novijih “Dobri moj” i “ Peščani sat”( sa Majom Odžaklijevom), su dio muzičke historije…




Srđan Marjanović. Promo

Novi album otvara numera “Rođendan". Srđan kaže da će je bolje razumjeti oni koji već imaju djecu. Snimljen je i spot, koji možete preuzeti sa linka u prilogu. Ovo je već drugi album koji u kontinuitetu saradnje sa ovim izvođačem izdaje “ Jugoton”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.