PROSLAVA JUBILEJA

Na balkonu Bakingamske palače nikad manje članova kraljevske porodice

Na balkonu je svu pažnju na sebe uspio skrenuti četverogodišnji princ Luis

Članovi kraljevske porodice. Agencije

L. K. P.

2.6.2022

Vrhunac današnjeg otvaranja proslave kraljicinog platinastog jubileja svi Britanci, ali i zaljubljenici u monarhiju doživjeli su kada se Elizabeta II uz najbliže članove porodice pojavila na balkonu Bakingamske palače. Čini to već dugih 70 godina sve vladavine, no ove godine tradicija je poprimila neka nova pravila pa se na balkonu vidjelo nikad manje članova kraljevske porodice.


Princ Luis. Agencije

Kada se na balkonu britanske Bakingamske palače pojavila kraljica Elizabeta II, čiji se platinasti jubilej obilježava do kraja ove sedmice, okupljena masa nije krila uzbuđenje.

Kamere iz cijeloga svijeta okupile su se dokumentirati ovaj povijesni trenutak, a kada su se pored nje pojavili samo najuži članovi kraljevstva.



Princ Luis. Agencije

Uz desni bok kraljice našao se njen prvorođeni sin, princ Čarls (Charles), ujedno njen nasljednik, dok su s lijeve strane smjestili vojvotkinja Kejt Midloton (Kate Middleton), troje dječice i potom unuk, princ Vilijam (William). Svi protekli ovakvi događaji pokazali su da najveću pažnju uvijek ukradu najmlađi članovi porodice, a izuzetak nije bio ni danas.

Na balkonu je svu pažnju na sebe uspio skrenuti četverogodišnji princ Luis (Louis), kojem je kao pravom zaigranom dječaku strogi protokol bio izuzetno dosadan. Cuclao je prste, zaigrano hodao lijevo-desno ispred kraljice, pokrivao uši i pravio grimase u trenutku preleta vojnih aviona i jednostavno pokazao da je samo dijete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.