EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Miss Nizozemske nakon svadbe u Gradačcu za "Avaz": Bio je to bajkovit dan

Kanita Karišik - Zaimović stala na ludi kamen

Karišik - Zaimović: Dojmovi su još jaki. Mirnes Osmić

Piše: A.Hodžić

6.9.2022

Početkom avgusta u Gradačcu nekadašnja Miss Nizozemske Kanita Karišik i njen izabranik Kenan Zaimović  stali su na ludi kamen u Gradačcu rodnom gradu njeno sada već supruga. Par je za nekoliko stotina zvanica priredio gala zabavu na otvorenom u prirodnom ambijentu nedaleko od Gradačca. Samo za naš portal Kanita je podijelila prve utiske sa ovog čarobnog vjenčanja. 

- Kako se kaže kod nas u narodu, udaješ se jednom u životu, e pa tako sam ja i sebi rekla. Neka to bude najposebnije i drugačije. Od lokacije, ceremonije pa do same proslave sve je bilo vani na otvorenom i to je dalo jednu novu dimenziju tom bajkovitom danu.- Emocije i dojmovi su jos jaki kod svih koji su bili na vjenčanju, a tako i kod mene. Veselje, ples i pozitivna energija svih nas zajedno obilježila je taj dan i tu noć - rekla nam je Karišik - Zaimović.

Dan za pamćenje. Mirnes Osmić



Na svadbi su bili i vaši brojni prijatelji iz Holandije, kako su se oni proveli te šta kažu o našoj zemlji danas?

- Svi nizozemski prijatelji nisu krili ushicenje otkrivsi nasu predivnu Bosnu, njenu povijest, kulturu, muziku, tradicionalnu kuhinju, ljude i njihovu srdacnost. Predivno je bilo vidjeti ih kako su se opustili na svadbi i kako smo svi bili samo ljudi, kao da nacionalnost nije postojala!To je najbolja reklama za neke nove goste i turiste.


Dan za pamćenje. Mirnes Osmić

Svog danas supruga ste upoznali u jednom sarajevskom klubu a ispostavilo se da je i on ako se ne varam iste struke kao i vi, vjerujete li u sudbinu?

- Da tačno. Vjerujem u sudbinu, sve je zapisano negdje u zvijezdama.



Dan za pamćenje. Mirnes Osmić

Poslije svadbe otišli ste na medeni mjesec na Santorini, kakve utiske nosite s tog mondenskog mjesta?

- Santorini, plavo bijela bajka. Bilo nam je prelijepo, gledali smo najljepse zalaske sunca, nesto sto daje onu dimeziju romantike. Cikladska arhitektura u kombinaciji sa pogledom na predivno more, dobri kokteli, zaista neopisivo.





Medeni mjesec na Santoriniju. Instagram

Kakvi su Vam dalji planovi?

- Da uživamo svaki dan u našem zajedničkom životu i vidjet ćemo šta nas čeka u budućnosti. Da uživamo u svakom budućem danu i svim ljepotama koje nam donosi ljubavlju protkan zajednički život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.