OTKRILI LJEKARI

Slavni glumac pravi pauzu u karijeri: Na snimanju serije saznao strašnu vijest, lijeka nema

Hemsvort je snimio novi TV serijal o zdravlju, "Limitless"

Kris Hemsvort: Urađena je detaljna analiza njegovog DNK materijala. Instagram

Z. K.

19.11.2022

Kris Hemsvort (Chris Hemsworth) najavio je da će napraviti pauzu u glumi nakon što je otkrio da je genetski predisponiran da razvije bolest. Naime, Hemsvort je snimio novi TV serijal o zdravlju, "Limitless", u kojem istražuje metode produžavanja života i odlaganja starenja ćelija.


Međutim, nije mogao ni da sanja šta će ljekari u emisijama otkriti o njemu - ima osam do deset puta više šanse da razvije smrtonosno oboljenje koja polako ubija funkcije u tijelu, i u roku od nekoliko godina ugasi život oboljele osobe, piše Huffpost.com.

On je otkrio vijest dok je snimao petu epizodu u kojoj se sastaje sa doktorom i otkriva da ima predispoziciju za progresivnu bolest koja uništava pamćenje i druge važne mentalne funkcije.

Hemsvortova DNК sadrži dvije kopije gena APOE4, što čini njegove šanse za razvoj progresivnog neurološkog poremećaja osam do 10 puta većim od prosječne osobe.

Hemsvort, koji ima samo 39 godina, u serijalu je razgovarao sa brojnim ljekarima i drugim medicinskim stručnjacima, i urađena je detaljna analiza njegovog DNK materijala. Plan je bio da mu se svi rezultati saopće pred kamerama, da ne zna unaprijed šta će čuti, ali kada je ljekar video opasnu kombinaciju gena, pozvao je produkciju i rekao: "Ja neću ovo da mu saopćim pred kamerama".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.