ZBOG VISOKIH CIJENA

Veliko srce srbijanskog pisca: Simić nudi besplatan smještaj studentima

Želja mi je da pomognem na taj način, pošto sam i sam došao iz malog grada i nije bilo lako, napisao je Simić

Stefan Simić. Facebook

Nerma Ajnadžić

13.1.2023

Srbijanski pisac Stefan Simić još jednom je oduševio sve pratioce na društvenim mrežama.

Ponukan ogromnim skokom cijena svugdje, pa i u regionu, Simić je došao na ideju kako da olakša barem nekome život u Beogradu, što je naišlo na veliko odobravanje i oduševljenje njegovih pratilaca.

Naime, ponudio je smještaj u stanu gdje živi, s obzirom na to da ima sobu koja se ne koristi. Ponuda se odnosi na dvije osobe, studente koji bi bili oslobođeni bilo kakvih troškova.

- Imam jedan prijedlog, a i možda će još nekoga da motiviše da uradi slično pošto su cijene stanova astronomski skočile.

Naime, u stanu gdje živim, u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi. I tražim studente ili studentkinje, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Oslobođeni su bilo kakvih troškova.


Stan je veliki, lijep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom dijelu stana, na spratu. Želja mi je da pomognem na taj način, pošto sam i sam došao iz malog grada i nije bilo lako - napisao je Simić.

Dodao je da je, kada je on došao u Beograd, potpuno besplatno živio kod legende košarke Ducija Simonovića, a poslije kod još nekih prijatelja.

- Stali su iza mene, tako želim da bar dvoje mladih ljudi podržim, godišnje, na taj način, tj. i njihove roditelje, da bar oko smještaja ne moraju da brinu. Ono što mi je važno je da su redovni studenti, odgovorni, skromni.

Znači, bili bi oslobođeni plaćanja komunalija, struje, interneta... Prema meni nemaju nikakvu obavezu, osim da se uljudno ponašaju - istakao je Simić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.