NOVA PORUKA

Šakira ima novu pjesmu: Kunem se da više nisi dobrodošao

Sa Karol G pjeva o muškarcima koji su ih povrijedili

Šakira. Instagram

L. S. R.

24.2.2023

Šakira (Shakira) je predstavila duet s još jednom kolumbijskom pjevačicom Karol G, a tekstom pjesme su obje prozvale svoje bivše partnere te tako Šakira u jednom trenutku poručuje: "Šta radiš tražeći me, znaš da greške ne ponavljam".

Kolumbijska zvijezda predstavila je novu pjesmu koju je snimila s još jednom kolumbijskom pjevačicom i latino zvijezdom Karol G. Pjesma koja nosi naziv "TQG", a bit će dio Karolinog novog albuma "Mañana Será Bonito".

Pjevačice pjevaju o muškarcima koji su ih povrijedili. Obje aludiraju na vrlo javne veze iz svoje prošlosti - Karol, koja je najavila da se rastala od repera Anuela AA 2021. godine, govori o osobi kojoj je pomogla. Shakira, u međuvremenu, spominje nekoga ko se udaljio od nje, što se čini referencom na njen javni raskid sa fudbalerom Gerardom Piqueom nakon 11-godišnje veze.

"Zašto me tražiš ako znaš da ne ponavljam greške, reci svojoj novoj bebi da se ne takmičim za muškarce", kaže dio refrena koji pjevaju Shakira i Karol G.



U strofi naizgled ponovo proziva i Pikea (Pique) i njegovu novu djevojku Klaru (Clara).

"Povrijedilo me što sam te vidjela s novom, ali ja sam već spremna za moje... Zaboravila sam šta smo proživjeli i to je ono što te je uvrijedilo. Čak mi se i život poboljšao, kunem se da više nisi dobrodošao.A ono što mi je tvoja djevojka priredila, to me ne ljuti niti me nasmijava" glasi tekst pjesme.

Također, u dva navrata Šakira navodi da se njen bivši partner pokušao vratiti, a stihovi poručuju: "Sad hoćeš da se vratiš, vidi se. Ne znam, sačekaj me tu nisam idiot", "A sada želiš da se vratiš, već sam pretpostavljala s lajkanjem moje fotografije".

Karol G je za "Rolling Stone" kazala da je pjesmu napisala prošle godine tokom svog "emotivnog putovanja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.