ŠTA PIŠE U BIOGRAFIJI

Pravo lice princa Vilijama: Ima kratak fitilj

Čarls je bio šokiran temperamentima svojih sinova, koji su ga uveliko podsjećali na ljutnju njihove pokojne majke, princeze Dajane

Kralj Čarls i princ Vilijam. Instagram

L. S. R.

20.4.2023

U nedavno objavljenoj biografiji Roberta Džobsona (Jobson) "Our King: Charles III: The Man and the Monarch Revealed", puštenoj u prodaju uoči historijske krunidbe, otkriveni su detalji i o drugim članovima najpoznatije kraljevske porodice na svijetu.

Zna biti jako težak

- On zna biti jako težak - povjerio se kraljevskom autoru jedan visoko pozicionirani uposlenik kraljevske porodice, ne opisujući time kralja Čarlsa III, već njegovog sina i direktnog nasljednika na tronu, princa Vilijama (William).

- On je veoma motivirana osoba, zbog čega zna biti jako nestrpljiv - dodao je izvor i uporedio Vilijama s ocem, koji, iako tako ne izgleda, ima više strpljenja od sina.

- Kad ima posla sa Čarlsom, Vilijam često ima kratak fitilj. Šef  također ima temperament, no kod njega to ne ide u nedogled. On se zna isfrustrirati i razbjesniti, no isto tako u trenu i zaboravi. Vilijam rijetko kada zaboravlja.

Sinovi na majku

Po Džobsonovim saznanjima i sam je Čarls bio šokiran temperamentima svojih sinova, koji su ga uveliko podsjećali na ljutnju njihove pokojne majke, princeze Dajane (Diana).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.