"U ČAST KARLU"

Nikol Kidman zablistala na Met Gali u haljini iz kultne reklame

Met Gala podudara se s tradicionalnim otvaranjem godišnje izložbe Kostimografskog instituta

Nikol Kidman. Printscreen

H. J. I.

2.5.2023

U Njujorku je održana još jedna Met Gala. Tradicionalni događaj na kojem se sakupljaju sredstva za rad Kostimografskog instituta muzeja Metropolitan opet je okupio neka od najvećih imena iz svijeta modne i zabavne industrije.

Met Gala podudara se s tradicionalnim otvaranjem godišnje izložbe Kostimografskog instituta, koja je ovog puta posvećena Karlu Lagerfeldu, legendarnom dizajneru koji je preminuo 2019. godine.

Karl Lagerfeld: Linija ljepote naziv je izložbe koja se može razgledati u Metropolitanu od 5. maja do 16. jula ove godine. Presjek njegove karijere i kompleksnog kreativnog procesa predstavljen je kroz 150 kreacija, a gotovo svaku od njih pratit će i njegove skice.

Nikol Kidman. Printscreen

I Nikol Kidman (Nicole) još čuva skice haljine koju je Karl osmislio za nju 2004. godine. Riječ je o predivnoj pastelnoj kreaciji u kojoj se glumica pojavila u sad već kultnoj reklami za Chanel N°5 u režiji Baza Luhrmanna.

Upravo je tu haljinu Nikol odabrala za svoje pojavljivanje na ovogodišnjoj Met Gali i tako na najbolji mogući način iskazala poštovanje prema dizajneru i ovogodišnjem dress codeu, koji je glasio: "U čast Karlu".

Nikol je svoju ručno rađenu haljinu opisala kao nevjerovatno udobnu i napomenula da je lagana kao pero, prenosi Zadovoljna.hr.

- Moja duboka ljubav prema Karlu došla je do izražaja u ovom trenutku. Dobro sam ga poznavala. Drago mi je da sam imala mogućnost nositi ovu haljinu i pokazati kako ove couture haljine traju, njihovu izuzetnost. Ako ih volite i brinete za njih, one su svevremenske - zaključila je glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.