ZAJEDNO OD ŠKOLSKIH DANA

Supruga Nikole Jokića beba je s potresne fotografije nastale u Oluji

Na staroj naslovnici Večernjih novosti iz 1995. godine se može vidjeti fotografija majke Danice koja se hvata za glavu, s dvije kćerke u izbjeglištvu

Natalija Jokić je beba sa potresne fotografije nastale u Oluji. Printscreen

H. J. I.

15.6.2023

Nikola Jokić postao je junak nakon što je s Denverom osvojio titulu NBA prvaka, a osim sportskih uspjeha svijet je oduševila i ljubavna priča njega i njegove supruge Natalije Jokić, koja je s njihovom kćerkicom Ognjenom u naručju pratila svaku utakmicu i bodrila ga s tribina.

Natalija je samozatajna i ne voli pažnju javnosti, stoga je malo poznato da je supruga jednog od najboljeg košarkaša svijeta bila dijete iz izbjegličke kolone, odnosno da je sa svojim roditeljima kao djevojčica bila primorana pobjeći iz Krajine  tokom Oluje. 

Sada je isplivala stara naslovnica Večernjih novosti iz 1995. godine na kojoj se može vidjeti fotografija majke Danice koja se hvata za glavu i njene dvije kćerke u izbjeglištvu, a beba u njezinom naručju je upravo Natalija Jokić.

Inače, Nikola i Natalija zajedno su od školskih dana, a u sretnom su braku od 2020. Prije dvije godine dobili su kćerku Ognjenu. Jokić je rođenje kćerke opisao kao najvažniji događaj svog života. Natalija često na Instagramu objavljuje porodične fotografije, a internet Jokiće obožava.

Jedan košarkašev ritual posebno je ukrao pažnju. Na terenu je zabranjeno nositi vjenčani prsten, zbog čega ga Jokić prije svake utakmice veže na patiku. U jednom od intervjua je otkrio kako je taj trik vidio kod jednog saigrača u Srbiji i da kada nosi prsten ima osjećaj da je porodica uz njega. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.