BOJKOT I U SANSKOM MOSTU

Svi Đanijevi nastupi u sarajevskom klubu su odgođeni

Na godišnjicu genocida u Srebrenici, sin pjevača je putem mreža objavio fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića uz opis "Hvala za Srebrenicu"

Đani Trajković. EXPRESS

25.7.2023

Na društvenim mrežama nedavno je osvanula stranica pod nazivom “Bojkot koncertu Đanija u Sanskom Mostu 27.07.2023 diskoteka Carmel j”.

Pojedinci koji stoje iza navedne stranice apeliraju na građane Sanskog Mosta da bojkotuju zakazani koncert koji će se održati 27. jula u ovom gradu. Ovaj poziv na bojkot koncerta proizlazi iz nedavnih kontroverznih događaja koji su se odigrali na društvenim mrežama.

Naime, na godišnjicu genocida u Srebrenici, sin pjevača Đanija Trajkovića, Miloš Trajković, je putem društvenih mreža objavio fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića uz opis “Hvala za Srebrenicu”. Ta objava izazvala je oštre reakcije i osudu javnosti, s obzirom na težinu i osjetljivost događaja koji se obilježava tog dana.


Objava na Instagramu Đanijevog sina. Instagram

Nakon što je njegova objava postala predmet kontroverze, Miloš se kasnije oglasio putem društvenih mreža tvrdeći da nije on objavio spornu sliku i opis, već da mu je hakiran profil.

A nakon Sanskog Mosta, najnovija informacija dolazi nam iz jednog popularnog sarajevskog kluba. Naime, kako su obavijestili publiku, svi zakazani koncerti Đanija u njihovom klubu se odgađaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.