TEŽAK UDARAC

Stigla osveta iz kraljevske porodice: Princ Hari ostao bez važne titule

Nakon što je iznio šokantne podatke u svojoj autobiografiji

Porodica odustala od titule. Instagram

E. Ag.

11.8.2023

Kraljevska porodica našla se na udaru javnosti nakon što je princ Hari (Harry) bez stida imenovao određene članove u svojoj autobiografiji. Na optužbe je Bakingemska palača odgovorila mirnim tonom, ali su našli način da mu pokažu da više nije dio kraljevske porodice.

Titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa

Naime, na zvaničnim sajtovima Bakingemske palače jasno se vidi da je porodica odustala od titule NJKV, odnosno Njegovo kraljevsko visočanstvo, kada je u pitanju princ Hari, i ovo je za njega svakako težak udarac. Međutim, stručnjaci tvrde da i pored svega kralj Čarls III neće dozvoliti da njegov mlađi sin ostane bez svih titula.

Kraljevski biograf Robert Džobson (Jobson) tvrdi da mu je izvor iz Bakingemske palače potvrdio da kralj Hariju i Megan Markl (Meghan Markle) neće oduzeti titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa, koje su bile poseban poklon pokojne kraljice Elizabete II (Elisabeth).

Titula izbrisana. ROYAL.UK

Šta god da se desi u budućnosti, čak i ako, kako kaže Džobson, Megan jednog dana postane predsjednica Amerike, titula vojvode i vojvotkinje od Saseksa će im ostati.

Megan na nekim mjestima naziva „ona“

Podsjetimo se da je, prema uvjetima Megkit sporazuma iz 2020. godine, kada su Hari i Megan napustili London, Palača rekla da Hari i Megan Markl mogu da zadrže svoje titule, ali im neće biti dozvoljeno da ih koriste kada odu sa položaja viših članova kraljevske porodice, prenosi Tportal.

Iako spomenute titule nisu na snazi od 2020. godine, na nekim mjestima na stranici kod princa je ostao trag nekih „boljih“ vremena. Međutim, uz ime Megan Markl titula je uklonjena prije tri godine, pa se Megan na nekim mjestima naziva „ona“ ili „vojvotkinja“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.