USPJEŠNA BOSANKA

Sanela Diana Dženkins ekskluzivno za "Avaz": Mislim da ćemo Oskara donijeti u Sarajevo

Osjetljiva sam na ljudsku bol jer sam i sama prolazila kroz teška vremena, istakla je

Sanela Diana Dženkins. Instagram

8.10.2023

Sanela Diana Dženkins (Jenkins), rođena Sarajka s trenutnom adresom u Los Anđelesu, bezbroj puta je ponovila i dokazala da gdje god da živi svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu nikada nije zaboravila. Nakon svih godina otkako je prošla težak put i bila izbjeglica redovno pomaže BiH, ali i drugim zemljama kojima je to potrebno.

Ova svjetski poznata poduzetnica i filantropkinja osnivačica je projekta “Sanela Diana Jenkins Human Rights Project” na čuvenom univerzitetu UCLA u Los Anđelesu (Kalifornija), kao i Jenkins-Penn Haitian Relief Organization u saradnji s glumcem Šonom Penom (Sean Penn). Vlasnica je i CEO kompanije koja proizvodi zdrava pića „Neuro“, ima produkcijsku kompaniju “D Empire”, a s Melisom Odabaš (Melissa Odabash) je vodila kompaniju za dizajn i proizvodnju kupaćih kostima.

Istiniti događaji

Nedavno je otkrila da je sa svojom producentskom kućom „D Empire Entertainment“ izvršni producent na kratkometražnom filmu ''Sevap/Mitzvah", rediteljice Sabine Vajrače, koji je zvanično u utrci za Oskara 2024. godine u kategoriji kratkometražnog igranog filma.

Sanela je u ekskluzivnom i veoma zanimljivom razgovoru za „Avaz“, između ostalog, priznala otkud ona u toj priči i šta je privuklo da učestvuje u tom projektu, kako napreduje rad na njenom filmu o Bosni, kako je biti po četvrti put mama, ko joj najviše pomaže, da li se jednog dana opet vidi u svojoj rodnoj zemlji ...

Javnost u Bosni i Hercegovini prijatno je iznenađena viješću da se film ''Sevap/Mitzvah" nalazi u utrci za Oskara 2024., a glavni glumac Adnan Hasković ističe da će Vaše ime i ugled pomoći da film stigne što bliže nagradi. Otkrijte nam otkud Vi i Vaša produkcijska kuća u toj priči?

- Prije svega čestitke rediteljici Sabini Vajrači koja je napravila sjajan film na koji će teško ostati ravnodušni svi oni koji ga budu gledali. Film izaziva posebnu pažnju jer je pravljen prema istinitim događajima. Ono što me privuklo da budem u projektu jeste poruka koja govori o humanosti ljudi u teškim vremenima. Osjetljiva sam na ljudsku bol jer sam i sama prolazila kroz teška vremena. Ako bi se svi ponašali kao glavni likovi u ovom filmu, onda bi i svijet izgledao bolji.

Kompletan intervju čitajte OVDJE na portalu magazina "Azra"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.