PRATI TRŽIŠTE

Bred Pit zarađuje ozbiljan novac na nekretninama: Evo šta sve posjeduje

Procjenjuje se da glumac danas posjeduje nekretnine u vrijednosti od 72 miliona dolara

Bred Pit. AP

D. R.

3.1.2024

I dok showbiz scena prati sudske parnice između Anđeline Đoli (Angelina Jolie) i Breda Pita (Brad Pitt) zbog popularnosti bivših supružnika, oni koji prate tržište nekretnina slučaj prate zbog uključenih značajnih poslovnih transakcija. 

Naime, Bred Pit, uz glumu, popriličnu zaradu ostvaruje na nekretninama u koje je tokom godina veoma pametno ulagao.

Procjenjuje se da glumac danas posjeduje nekretnine u vrijednosti od 72 miliona dolara. Bredov smisao za nekretnine bio je poprilično očit kada je 2023. godine prodao porodično imanje za nevjerovatna 33 miliona dolara. 

Imanje je na kraju proširio na pet kuća i zemljišta, sa skate parkom, tajnom pećinom i tri bazena. To je bilo mjesto gdje su on i Anđelina odgojili šestero djece.

Pametno kupuje

Prije nekoliko godina je kupio tri studija od svog prijatelja u trendovskoj četvrti Frogtown u Los Anđelesu. 

Ovo područje, nekada industrijsko, danas je utočište umjetničke zajednice. Najprije je u aprilu za četiri miliona dolara kupio parcele koje su bile postavljene jedna do druge, nakon čega je za gotovo tri miliona dolara kupio zgradu prekoputa. 

Posudio Anđelini novac za nekretnine

Pravne bitke Breda i Anđeline zato se sad protežu i na zajedničke poslovne pothvate, poput francuskog vinograda Miraval. Kupljeno za 60 miliona dolara 2011. godine, ovo imanje s 35 soba i 1000 hektara sada je u središtu njihovih sporova. Također, kada je htjela kupiti vilu "Cecila B. DeMillea" za 24,5 miliona dolara, Bred je Anđelini posudio osam miliona dolara koje je trebala vratiti s kamatama, piše "Hello", prenosi Index.hr.

U 2023. Bred je zaradio blizu 31,3 miliona dolara, čime je među slavnim investitorima u nekretnine završio na drugom mjestu najuspješnijih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.