DOSPJELO U JAVNOST

Šta su otkrile tajne bilješke bivšeg zaposlenika princeze Šarlin: Troše milione

Šarlin je zapošljavala ilegalne imigrante i davala im dnevnicu od 105 eura

Princ Albert i princeza Šarlin. Vanityfair

Z. K.

25.1.2024

Klaud Palmero (Claude, 67) vodio je račune monegaške aristokracije više od 20 godina i sve bilježio u svojim "tajnim bilježnicama" koje su sada dospjele u utjecajne francuske novine Le Monde. Pišu da je Palmero, koji je napustio dvor u julu prošle godine, htio smanjiti rastrošnost princeze Šarlin (Charlene).

Preuređenje vile

Navode kako je 45-godišnja princeza od Monaka godišnje trošila više od 1.100.000 eura. Osim toga, navodi francuski list, Šarlin je istovremeno zapošljavala ilegalne imigrante i davala im dnevnicu od 105 eura na dan, što je za monegaški standard iznimno nisko. Oni su brinuli o svemu, o njenoj djeci, psu...

- Ne samo da su ilegalno u zemlji, već su neki ušli s lažnim pasošima. Ipak, čim je rodila blizance, uručila ih je ilegalnim dadiljama na skrb. Princeza Šarlin troši duplo više od svih predviđanja i to me jako brine - istaknuo je Palmero.

"Le Monde" piše da je Šarlin svom ličnom kuharu isplaćivala dnevnicu od 292 eura, a 966.000 eura navodno je potrošila na preuređenje porodične vile za odmor u Calviju na Kostarici te milion eura na uređenje svog ureda u Monte Carlu.

Ljubavnice i djeca

Palmero je u svojim bilješkama spomenuo i princa Alberta, za kojeg tvrdi da godišnje potroši milione sa svog tajnog računa u Francuskoj s kojeg plaća svojim ljubavnicama i vanbračnoj djeci svakodnevne troškove. "Le Monde" piše da Albert svojoj djeci godišnje daje po 315.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.