OBJAVA KOJA SVE ŠOKIRALA

Konačno su poznati svi detalji videa koji je snimila Kejt Midlton

BBC je izdao saopćenje u kojem potvrđuje da su oni snimili videoporuku princeze od Velsa

Kejt Midlton se bori s rakom. Instagram

M. Z.

24.3.2024

BBC je izdao saopćenje u kojem potvrđuje da su oni snimili videoporuku princeze od Velsa te su joj poželjeli brz oporavak nakon njene šokantne objave da prima hemoterapiju.

Javnost potresena

Osoblje BBC-ja koje je snimilo video Kejt Midlton (Kate Middleton) otkrilo je zanimljive detalje sa snimanja videa koji je potresao britansku, ali i svjetsku javnost.

Član osoblja BBC-ja koji je snimio videoporuku princeze od Velsa u kojoj je objavila dijagnozu raka, potvrdio je kako video nije bio uređivan.

Gledaoci su, dodali su, vidjeli ono što je snimio tim koji je također bio odgovoran za praćenje krunidbe kralja i sprovoda kraljice Elizabete II.

Poruka Kejt emitirana je prije Six O'Clock News u petak kad je majka troje djece i buduća kraljica otkrila je da joj je dijagnosticiran rak te da je podvrgnuta hemoterapiji nakon velike operacije abdomena - iako nije rekla i o kojoj se vrsti raka radi. Kako je objašnjeno, princeza je htjela da je svi vide onakvu kakva je kako bi utišala bilo kakvu mogućnost novih teorija zavjere.

BBC Studios također nije imao nikakav urednički doprinos u poruci koja je prenesena i nisu bili uključeni u distribuciju videa i nisu uređivali snimku, objavio je The Mirror.

-BBC Studios je ovaj tjedan snimio poruku princeze od Velsa u Vindzoru. Njenom Kraljevskom Visočanstvu želimo brz oporavak - navodi se u saopćenju.

Prijatelj kraljevske porodice ispričao je za The Sunday Times kako je ona sama napisala govor, a ideja da se snimi video, a ne pisana izjava, također je bila Kejtina jer je smatrala da će videoobraćanje više umiriti javnost.

-Osjećala je da to mora učiniti zbog toga ko je. Više je to što ona zna da je javna osoba i da ima veliku odgovornost - otkrio je prijatelj kraljevske porodice.

Kejt je to učinila u formi videa kako bi poruka bila osobnija i vjerodostojnija.

Sve je to uslijedilo nakon što se podigla velika medijska buka oko digitalne izmjene fotografije Kejt s djecom za Majčin dan, koju su međunarodne agencije kasnije povukle.

Kako su objavili mediji, princ i princeza od Velsa dirnuti su podrškom koja im dolazi sa svih strana svijeta.

Zahvalni na razumijevanju

Portparol Kensingtonske palače poručio je:

- Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Velikoj Britaniji, diljem Komonvelta i diljem svijeta kao odgovor na poruku Njenog Kraljevskog Visočanstva. Izuzetno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti i zahvalni su na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom trenutku, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.