ŠTA PIŠU MEDIJI U SRBIJI

Zašto je otkazan Severinin nastup na Kopaoniku

Srbijanski mediji prenose da je to zbog njenih izjava u kojima je optužila Srbiju za genocid u Srebrenici, ali i zbog vrijeđanja patrijarha Porfirija.

Severina. Instagram

L. S. R.

12.2.2023

Srbijanski mediji tvrde da je Severina (50) postala svjesna da je zbog njenih postupaka sve manji interes za njene koncerte, prenosi Kurir. Naime, pjevačica je otkazala koncert koji je bio zakazan za mart.

Severinin nastup je već bio dogovoren i najavljen za nadolazeći festival Music Week koji se u martu održava na Kopaoniku. Ona je na tom događaju trebala nastupati uz Milicu Pavlović (31) i Sašu Matića (44), ali, prema pisanju srbijanskih medija, zbog negativnih reakcija i slabog interesa publike za Severinin nastup je došlo do promjene.

Sada će umjesto Severine na Kopaoniku nastupati Željko Joksimović (50).

- Ako je mali interes, Severina ili odgodi nastup ili ga otkaže. Ovaj put je dobila informaciju da ju je jezik koštao i da je publika bojkotira, te je odmah otkazala dolazak na festival na Kopu - rekao je izvor za Kurir.


Srbijanski mediji prenose da je to zbog njenih izjava u kojima je optužila Srbiju za genocid u Srebrenici, ali i zbog vrijeđanja patrijarha Porfirija. Zamjeraju joj što je spominjala patrijarha Porfirija kada je govorila o borbi za starateljstvo nad sinom Aleksandrom (10), kojeg dijeli s bivšim partnerom Milanom Popovićem (57).

- Kopaonik Music Week je najpopularniji zimski nuzički festival koji od svog prvog izdanja organizira nastupe najvećih regionalnih muzićkih zvijezde dva vikenda za redom u martu. Festival je ove godine rezerviran za vikende 10. i 11. te 17. i 18. mart, a Severinin nastup prvobitno je bio zakazan za 11. mart, ali je otkazan iz organizacijskih razloga. Umjesto nje nastupit će Željko Joksimović - poručili su iz PR službe festivala za Kurir. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.