OBRADA POSTALA HIT

Sejo Kalač za "Avaz": Jala i Buba su mi dali na značaju

Vremena se mijenjaju, tu su neke nove generacije, kazao je Kalač

Sejo Kalač. Društvene mreže

B. Šišić

27.4.2023

Prošlo je više od deset godina kako je Sejo Kalač snimio pjesmu „Da li si me voljela ili nisi“, a prije desetak dana najpoznatiji reperski duo u regionu Jala Brat i Buba Corelli objavili su i obradu ovog hita. Za veoma kratko vrijeme pjesma je postala popularna i već ima više od milion pregleda.

Sada imam dosta upita od mladih ljudi

- To je pjesma koja je meni donijela enormnu popularnost, upravo na takvim, kvalitetnim pjesmama se i gradi karijera. Sada imam dosta upita od mladih ljudi, onih koji se nisu ni rodili kada je pjesma nastala, a koji žele da me upoznaju, da sa mnom razgovaraju, a mnoge diskoteke u regionu žele da dođem da gostujem. 


Jala i Buba su to obradili na svoj način, nemam ništa protiv toga, jer su tako i meni dali na značaju. Htjeli mi to ili ne, vremena se mijenjaju, tu su neke nove generacije, ta djeca koja vole i prate tu vrstu muzike i žive za nju - govori Kalač.

Dodaje da je danas jednom narodnjaku veoma teško doći do velikog hita.

Bolje čekati i dočekati 

- Muku mučim da dođem do dobre pjesme. Nude meni autori iz Srbije i BiH dosta toga, ali ja ne mogu da snimim pjesmu u kojoj se ne pronalazim. Pa je bolje čekati i dočekati nego pod svaku cijenu snimati sve i svašta - kaže Kalač za “Dnevni avaz”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.