NOĆNI ŽIVOT TOKOM SFF

Od elektronske muzike do sevdaha

Centar zbivanja bit će Kinđetov most

Ukrajinski duo „Artbat“. Plakat

12.8.2023

Osim poznatih ličnosti iz svijeta filma, sporta, estrade koje su najavile svoj dolazak, u Sarajevu se očekuje mnoštvo turista iz cijelog svijeta, koji su na vrijeme “čekirali“ karte za bh. prijestonicu, koja će od 11. do 18. avgusta zasigurno biti centar evropskih dešavanja, zbog održavanja 29. Sarajevo Film Festivala.

No, osim filmova zbog kojih gosti i dolaze u Sarajevo, noćni život u Šeheru će biti u fokusu svakog posjetioca koji, osim što želi pogledati dobar film, želi se dobro i zabaviti.   

„Letu štuke“: Pjevaju posljednjeg dana SFF-a. Instagram

Centar noćnog života za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala uvijek je bio Ajfelov most na Skenderiji, koji je od 1. do 18. avgusta preimenovan u Kinđetov most. Udruženje "Mirza Delibašić - Kinđe" organizira izvanredan program u avgustu, prilagođen svim starosnim kategorijama.

Ove godine, u sklopu programa na Kinđetovom mostu, od 11. do 18. avgusta bit će upriličen „Music stage“.

„Zana“ u utorak

Najavljeni su koncerti izvođača iz regije. A, među ostalima, nastupit će „Zana“, „Sevdah baby“, Indira Forza, „Elemental“. Već 11. avgusta publika će moći uživati uz „Who see“. Dan kasnije, 12. avgusta, posjetioce će zabavljati „St. Louis“ bend. Nedjelja, 13. avgust, rezervirana je za „Rock ko Fol“, a 14. avgusta za sve ljubitelje dobre pjesme zapjevat će grupa „Elemental“. Grupa „Zana“ na Kinđetovom mostu će zapjevati u utorak, dok je za srijedu planirano učešće „Sevdah baby“. Publiku će u četvrtak „razdrmati“ Indira Forza, dok je posljednji dan festivala rezerviran za nastup „Alain B2B Coem B2B 2 ODD“.  

Indira Forza: Na Kinđetovom mostu 17. avgusta. Instagram

„After Midnight Parties“ u Domu mladih

Centar Skenderija tokom SFF-a predstavlja „After Midnight Parties“.

U moru dobrih bendova, izvođača iz cijelog svijeta, publika s nestrpljenjem očekuje nastup sastava „Letu štuke“, koji će zapjevati posljednjeg dana SFF-a, 18. avgusta. 

David Morales. Instagram

„Sarajevo Summer Lounge“

Kao i svake godine, odličan provod očekuje nas i u ljetnoj bašti na Skenderiji. Posjetioci će imati priliku provesti nezaboravne noći i plesati do ranih jutarnjih sati u najpopularnijoj bašti pod otvorenim nebom na platou Skenderija.

„Opening party“ uz „Stellar & Dizzy dee“ desit će se prvog dana festivala. Već 12. avgusta nastupit će „Alain & Cocm“, dan kasnije, u nedjelju, rezerviran je za nastup „Brown Sugar RnB“, potom 14. avgusta „T.N.C. & Sahfi & Moreno“, 16. avgusta nastupaju „Forora & Kazumi“, a 17. avgusta publiku će zabavljati David Morales. 

„Elemental“: Nastupaju 14. avgusta. Instagram

MSR zatvara „Sarajevo Sevdah Soiree“

Za ljubitelje melodija iskrenih emocija, kako bi se održao duh tradicije, u Sarajevu će se od 12. do 18. avgusta održati prvi festival sevdalinke “Sarajevo Sevdah Soiree”. Festivalska lokacija ove godine rezervirana je na Žutoj tabiji, čiji će ambijent upotpuniti magiju sevdaha. Festival će 12. avgusta otvoriti bend „Divanhana“, a u ostalim danima posjetioci će imati priliku uživati u izvedbama “Mustafa Šantić Orchestra”, Armina Muzaferije, Jusufa Brkića, Zanina Berbića, a „Sarajevo Sevdah Soiree“ će 17. avgusta zatvoriti „Mostar Sevdah Reunion“ (MSR).

Dženan Lončarević. Instagram

Za Dženana Lončarevića ulaz besplatan

Dženan Lončarević, vrsni interpretator zabavne muzike, zapjevat će na centralnom trgu na Ilidži 12. avgusta. Ulaz će biti besplatan.

Ukrajinski duo „Artbat“ ispred Vječne vatre

„Artbat“, najuspješniji ukrajinski elektronski izvođači koji uživaju i svjetsku popularnost, nastupit će posljednje večeri Sarajevo Film Festivala, tačnije 18. avgusta, ispred Vječne vatre.

Nakon koncerta „Plavog orkestra“ i dva nastupa Solomuna, vrijeme je za predstavljanje nove zvijezde koja će zatvoriti Sarajevo Film Festival.

Ova vijest će obradovati sve ljubitelje elektronske muzike i odlične atmosfere. Ovaj duo je osvojio svijet elektronske muzike, a tome je doprinio i njihov remiks trake „Monolink - Return to Oz“, koja ima gotovo 70 miliona pregleda samo na YouTubeu.

- Osim njih, tu su i vladari domaće scene „After Affair“, a u ovu spektakularnu noć će nas uvesti Rajot i Luka Čikić. Pridružite nam se 18. avgusta ispred Vječne vatre jer ova noć je posvećena našem Sarajevu i svim sanjarima koji naš grad nazivaju svojim - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.