NAPADI TRAJU I DANAS

Edo Maajka se bori sa ozbiljnim zdravstvenim problemom: Odustao sam od lijekova

Kazao je i da su mu glavni okidači intervjui pred kamerama

Edo Maajka. Foto: Domagoj Kunić

Dž. H. M.

26.9.2023

Popularni reper Edo Maajka (44) većinu svog života bori se s ozbiljnim napadima panike, o čemu je sada progovorio za Telegram.

Otkrio je da je prvi veliki napad panike doživio dok je još bio u srednjoj školi, a kasnije se to pojačalo kad je postao popularan, odnosno kad je Edin Osmić postao Edo Maajka.

Kazao je i da su mu glavni okidači intervjui pred kamerama, gostovanja u radijskim emisijama, javni nastupi i uglavnom kada mora da sjedi i priča.

- Ispadnem šu*ak, novinari mi traže intervju koji će koristiti promociji mojih pjesama, a ja jednostavno ne mogu. Onda odlažem, povlačim se, nadam se da će poziv nekim čudom nestati ili da će sagovornik odustati - objasnio je Edo.

- Neke sam intervjue i TV nastupe odbio i ljudi koji su mi zamjerili, ne razumjevši da je istina kad kažem: oprostite, ne mogu, jednostavno, ne mogu ja to. Naljute se na tebe i protumače kao bahatost - dodao je Edo.

Jake epizode događaju mu se zadnjih nekoliko godina jednom godišnje, pa se ne izlaže stvarima i uslovima gdje zna da postoji zamka.

Tjeskobu osjeća i u specifičnim prostorima iz kojih ne može izaći, poput aviona i dugih tunela, ali takve situacije naučio je kontrolisati tehnikama disanja, dok u intervjuima, kaže, često samo zablokira.

Objasnio je i zašto mu nastupi pred hiljadama obožavatelja ne predstavljaju problem.

- Na bini sam mobilan, kad repam fokusiram se na tekst i, ako me primi tjeskoba, izgubi se vrlo brzo. Jer je to izuzetno fizički, gotovo mehanički ispucavaš sve iz sebe - kazao je.

Ispričao je i kako je jedno vrijeme pio lijekove, ali je shvatio da ga ne vode nikuda, pa se počeo raspitivati o drugim tehnikama oporavka. Danas svakodnevno meditira i izvodi autogene treninge te pomaže drugim ljudima s istim problemima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.