OGLASILA SE I PJEVAČICA

Djevojka preminula na koncertu Tejlor Svift, imala je 23 godine

Temperature u Riju su prelazile 38 stepeni, a brazilski "Folha" tvrdi da je na stadionu temperatura bila 60 stepeni

Tejlor Svift. Instagram

D. R.

18.11.2023

Ana Klara Benevides (Clara) , 23-godišnja obožavateljica Tejlor Svift (Taylor Swift), umrla je sinoć nakon srčanog udara dok je čekala početak koncerta koji se održavao na stadionu "Estádio Olímpico Nilton Santos" u Rio de Žaneiru.

Doktoru na mjestu događaja pokušali su oživjeti mladu djevojku, ali nisu uspjeli. Benevides je prebačena u gradsku bolnicu Salgado Filho, ali je ubrzo nakon toga umrla.

Svift je tokom koncerta molila osoblje stadiona da posjetiteljima koncerta daju vodu, a neki mediji tvrde da je fanovima bilo zabranjeno unositi boce vode na koncert.

Oglasila se Tejlor

Tejlor Svift se o tragičnom događaju oglasila na Instagramu.

- Ne mogu vjerovati da uopće ovo pišem. S tugom u srcu javljam da smo izgubili obožavateljicu prije večerašnjeg koncerta. Ne mogu riječima opisati koliko sam slomljena. Imam jako malo informacija, znam da je bila predivna i jako mlada. O ovome neću moći pričati na pozornici jer me preplavi tuga kada i samo pokušam pričati o tome. Želim reći da mi je žao i da su moje misli s porodicom i prijateljima preminule. Ovo je posljednja stvar za koju sam mislila da se može dogoditi kada sam planirala nastup u Brazilu - napisala je.

Oglasila se Tejlor. Instagram

Visoke temperature

Temperature u Riju su prelazile 38 stepeni, a brazilski "Folha" tvrdi da je na stadionu temperatura bila 60 stepeni. Vatrogasci su, navodno, pružali pomoć više od 1.000 fanova koji su pali u nesvijest, prenosi Index.hr. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.