PJESMA "MOLITVA"

Evo šta je Marija Šerifović dobila kada je pobijedila na Euroviziji

Baby Lasagna je svoju nagradu odlučio donirati

Marija Šerifović na Eurosongu 2007. godine. Pixsell

D. R.

16.5.2024

Kada je 2007. godine s pjesmom "Molitva" predstavnica Srbije Marija Šerifović pobijedila na Euoviziji, od tadašnjeg predsjednika Srbije dobila je poklon, a u jednom televizijskom intervjuu ispričala je i o čemu je bilo riječ.

Na dnevnom redu današnje sjednice tehničke Vlade Hrvatske našao se i Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna. On je pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" Hrvatskoj donio drugo mjesto na ovogodišnjoj Euroviziji, a Vlada će ga nagraditi s 50.000 eura. Baby Lasagna kasnije se oglasio na Instagramu i zahvalio na nagradi te uputio molbu Vladi da taj novac osiguraju onima kojima je potrebniji. 

- Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala" - poručio je Baby Lasagna. 

Marija Šerifović je otkrila za Blic šta je ona dobila.

- Kroz historiju smo mogli vidjeti da se to, bilo da je riječ o glazbi, umjetnosti, bilo kojoj od onih sfera koje zaslužuju bilo kakvu vrstu priznanja, gotovo nikada nije dogodilo. Dakle, ne smeta mi to. Najveću zahvalu - aplauz, dobila sam od ljudi koji su tu već 20 godina, koji stare sa mnom. Što se države tiče, mene to previše ne zanima, sve sam sebi osigurala i omogućila - rekla je Marija u jednom razgovoru za Blic i prisjetila se kako je Aleksandar Tijanić predložio tada da Marija dobije nagradu od 80 hiljada eura kao i sportaši koji učestvuju na Olimpijskim igrama i ostvare zavidne rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.