BIVŠI ZADRUGAR

Stefanu Kariću određen jednomjesečni pritvor zbog prebijanja Nataše Šavija

On je iznio detaljno svoju odbranu i odgovarao je na sva pitanja tužioca

Stefan Karić. Instagram

N. A.

5.5.2023

Stefanu Kariću bivšem zadrugaru određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog nanošenja teških tjelesnih povreda starleti Nataši Šavija, prenosi "Telegraf".

Naime, Karić se prije dva dana, u srijedu 3. maja, predao policiji u Sremskoj Mitrovici, gdje je došao u pratnji advokata Gorana Karadarevića.

Njemu je tada određena mjera zadržavanja od 48 sati, a danas mu je određen pritvor nakon što je optuženi Karić i sam dao iskaz tužiocu.

Nataša Šavija. Instagram

Tim povodom za "Telegraf" se oglasio Stefanov advokat, Karadarević koji je kratko izjavio:

- Stefanu je određen pritvor do trideset dana. On je iznio detaljno svoju odbranu i odgovarao je na sva pitanja tužioca. Kako su pritvorski predmeti hitni, očekujemo da se u najkraćem roku ispitana Nataša Šavija, nakon čega će situacija kako u pogledu daljeg postupka, tako i u pogledu trajanja pritvora biti znatno jasnija - poručio je Goran Karadarević za "Telegraf.rs".

Podsjetimo, starleta Nataša Šavija hitno je hospitalizovana u KC Vojvodina, nakon teških tjelesnih povreda koje joj je navodno zadao bivši zadrugar, Stefan Karić na jednoj svadbi u Vrdničkoj kuli.

Šavija je u Urgentni centar Vojvodine primljena sa višestrukim povredama glave i lica u vidu fraktura, hematoma i ogrebotina, te danas čeka na operaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.