SPORT

Filip Stojak i Mirnesa Bektaš pojedinačno, Ranko Križanović i Ivona Šero ekipno

Proglašeni najbolji sportisti općine Vitez

Autor:S. P.

26.2.2015

Najbolji sportisti Viteza za 2014. su džudista Filip Stojak (JK Vitez) i karatistkinja Mirnesa Bektaš (KK Mladost) u pojedinačnim, te košarkaš Ranko Križanović (KK Vitez) i odbojkašica Ivona Šero (OK Vitez) u ekipnim sportovima.

Svečano proglašenje održano je u prepunoj dvorani Etno sela u Vitezu, a priznanja i novčane nagrade najboljim je uručio je načelnik općine Advan Akeljić.

lauerati-vitez

Za najbolje ekipe žiri je poglasio odbojkaše OK Vitez u muškoj i odbojkašice ŽOK Vitez u ženskoj konkurenciji. Kod juniora najuspješniji su karatista Munir Šišić i džudašica Irena Biletić u pojedinačnim, te košarkaš Filip Ivanković i rukometašica Marija Strukar u ekipnim sportovima.

U konkurenciji kadeta najbolji su karatista Adnan Hurem i džudašica Bojana Ružičić u pojedinačnim, te ragbista Marin Vrhovac i odbojkašica Amra Bešić u ekipnim sportovima.

gosti-vitez

Izabrani su i najuspješniji treneri u pojedinačnim i ekipnim sportovima, a to su Aldin Adilović trener karatista Mladosti i Josip Pandža trener košarkaša Viteza.

Za izniman doprinos u razvoju i unapređenju sporta u općini Vitez posebna priznanja dobili su Radomir Čosović, Marko Mlakić, Senadin Haskić, Robert Stojak, Ivica Bonić, Kristijan Blaž i Sanjin Zirdum.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.