SPORT

ZENICA Uspješno realizovan Međunarodni rukometni „Turnir prijateljstva Zenica 2016“

U organizaciji Škole rukometa „Čelik Junior“

D. Pa.

18.1.2016

Međunarodni rukometni „Turnir prijateljstva Zenica 2016.“, a koji je pod organizacijom škole rukometa "Čelik Junior" u svom šestom izdanju okupio 800 učesnika, sinoć je uspješno okončan svečanom ceremonijom dodjele priznanja najbolje plasiranim ekipama i najboljim pojedincima.

U kategoriji rukometaša 2004. godište i mlađi prvo mjesto osvojio je Maglaj, drugo Krivaja, a treće Čelik Junior. Za najboljeg strijelca proglašen je Amar Gašić (Maglaj), najbolji golman je Džan Čeljo (Čelik Junior), a najbolji igrač Selman Velagić (Krivaja).

Kod igrača 2002. godište i mlađi slavili su rukometaši Crvenke, drugi je bio Maglaj, a treće Jedinstvo. Najbolji stijelac je Tarik Velić (Maglaj), najbolji goluman Milan Sliva (Crvenka), najbolji igrač Alan Mujkanović (Maglaj).

U kategoriji igrača 2000. godište i mlađi slavili su rukometaši Krivaje, drugi su bili rukometaši Broda, a treći Čelik Junior. Najbolji strijelac je Patrik Gramljak (Brod), najbolji golman Harun Hodžić (Čelik) junior, najbolji igrač Edin Klis (Krivaja).

Igrači 1998. godište i mlađi, prvo mjesto osvojili su rukometaši Nexe Našice, druga je bila Crvenka, a treći Čelik junior. Najbolji strijelac je Branko Tomić (Crvenka), najbolji goluman Miloš Arsenijević (Crvenka), najbolji igrač Ivan Vulić (Nexe).

U kategoriji seniora slavili su domaći rukometaši Čelik Juniora koji su u finalu porazili ekipu Crvenke, treći su bili rukometaši Žepča. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Muhamed Ajanović iz Čelik Juniora, njegov klupski kolega Mirza Mulić je proglašen za najboljeg golmana, a za najboljeg igrača proglašen je igrač Crevenke Marko Čabai

Za sami kraj bitno je pomenuti da je Međunarodni rukometni „Turnir prijateljstva Zenica“ jedini turnir u regiji Jugoistočne Evrope koji na jednom mjestu okuplja sva godišta muške kategorije.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.