SPORT

STOJNIĆ PODRŽAO TELETOVIĆA: Odluka selektora Mulaomerovića nije dobra ni za koga!

Najbolji bh. MMA borac ogorčen na selektora

N. K.

11.9.2016

Nakon niza uvrede koje su stigle na račun kapitena bh. košarkaške reprezentacije Mirze Teletovića poslije incidenta koji se sinoć dogodio u tuzlanskom Mejdanu, podršku našem NBA igraču pružio mu je prijatelj i najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić.

- Bitno je da vlada poštovanje i sloga i da zajedno odemo na Evropsko prvenstvo. Nije bitno ko je kriv. Utakmica je i vruće su glave za vrijeme utakmice. To svaki sportista razumije. Nemojte da sada nikoga pljujemo, idemo da podržimo nase momke i da se oni ujedine - rekao je Stojnić, te dodao:

- Pobijedili ili izgubili oni su naši sportisti koji imaju svoje loše i dobre dane. Uvijek trebamo da budemo uz naše momke. Kako uz košarkaše, tako i uz fudbalere, Amela Tuku, Larisu Cerić, Damira Džumhura...

Stojnić dodaje da je iz medija saznao da selektor neće Teletovića pozvati u ekipu pred susret sa Švedskom.

- Selektor je tu da smiruje svoje igrače. Da unese mir u tim, a ne ovako da postupa. Pogotovo sa kapitenom koji nosi dres BiH 13 godina i koji nikada nije promijenio svoj dres ni za jednu reprezentaciju. Mirza je istinski i pravi patriota kao i ostali naši momci. Ne slažem se sa odlukom koju je donio protiv našeg reprezentativca i našeg sportskog ambasadora u najjačoj košarkaškoj ligi. Nadam se da će promijeniti mišljenje i da se sutra zajedno da Nurkićem, Musom o ostalim našim zmajevima odletiti za Švedsku i donijeti nam pobjedu - zaključuje Stojnić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.