SPORT

Katarina Witt ponovo u BiH: Volim doći u Sarajevo

Dvostruka olimpijska prvakinja u umjetničkom klizanju posjetila Olimpijski komitet BiH

A. SOKOLOVIĆ

14.12.2016

U  okviru dvodnevne posjete Sarajevu, a na poziv Ambasade Njemačke u Sarajevu, proslavljena dvostruka olimpijska, četverostruka svjetska i šesterostruka evropska prvakinja u umjetničkom klizanju, Nijemica Katarina Witt, posjetila je Olimpijski komitet BiH gdje se susrela s djecom iz Škole fudbala „Respekt“ .

Emir Hujdur, direktor i osnivač ove škole, koja je jedina organizacija u svijetu koja na jednom mjestu okuplja djecu različitih psihofizičkih sposobnosti, smatra „da će ova posjeta Katarine Witt rezultirati saradnjom škole fudbala i Fondacije te će se poboljšati uvjete za rad i napredak“ .

Sastanak je bio uvertira za konferenciju koju je Katarina Witt danas održala u prostorijama Olimpijskog komiteta BIH na kojoj je govorila o socijalnoj inkluziji djece s posebnim potrebama, kao i aktivnostima njene Fondacije.

Prisutnima su se obratili Christiane Hohman, ambasadorica Njemačke, mr.sci Said Fazlagić generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH i Kada Delić-Selimović, bh. olimpijka i direktorica Specijalne olimpijade u BiH.

witt-2

S današnje konferencije u Olimplijskom komitetu BiH: Witt pomno prati izlaganje Fazlagića

- Volim doći u Sarajevo, u Bosnu i Hercegovinu. Ovdje su uvijek bili divni ljudi. Rado bih poklonila svoju haljinu u kojoj sam nastupila u Sarajevu 1984. godine Olimpijskom muzeju BiH kada se on završi. U toj haljini sam osvojila prvu zlatnu olimpijsku medalju - kazala je proslavljena Nijemica, koja se, između ostalog, raspitivala za obnovu Olimpijskog muzeja BiH. 

Said Fazlagić, generalni sekretar OKBiH, kazao je: 

- Ambasada Njemačke nas je kontaktirala u želi da Witt posjeti OKBiH i implementira projekte koje želi realizirati. Njena Fondacija je fokusirana na mlađe uzraste, a svi zajedno činimo jedan divan tim - kazao je Fazlagić za Avaz.ba. 

Podsjećamo, Katarina Witt koja je osnivač i predsjednica Fondacije „Katarina Witt“ posvetila je svoj rad sportu za djecu i mlade s invaliditetom te će u narednom periodu zajedno s Ambasadom Njemačke raditi niz projekta za unapređenje sporta za osobe s invaliditetom u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.