NOGOMET

Sastanak Mendeša i Pereza završen, Ronaldo je sada bliži Juventusu

Kristijano Ronaldo ( AFP)

Sportske.net

5.7.2018

Sastanak je završen, Mendeš (Jorge Mendes) je saopćio Perezu (Florentino Perez) da je Kristijano Ronaldo (Cristiano) prelomio, želi u Juventus.

Ponudu je već prihvatio, ona je 30 miliona eura po sezoni, Juventus bi, uz obeštećenje i porez, Ronaldo koštao oko 350 miliona, što je za Italiju nevjerovatna suma. 

Ali sponzori, kompanija Anjelijevih i još nekoliko firmi učinili su transfer mogućim.

Javljaju se informacije da je ugovor na četiri godine varka, da će Ronaldo ostati dvije u Torinu i otići u Ameriku i da je Juve već sračunao troškove i kako će im se transfer isplatiti. 

Više nije tajna, Ronaldo je još zimus želio da ode, razlog je što je igrao slabo, klub se verbalno umjesto povišice dogovorio s Mendešom da smanji klauzulu na oko 120 miliona, što je Portugalcu pokazalo da mu ne vjeruju i misle da je gotov.

Bilo kako bilo, odmah poslije Kardifa je razgovarao s Juventusom prvi put, a Mendeš je uvjerio ljude iz Torina da je transfer moguć. 

Sada kada je zatvorena finansijska konstrukcija, lopta je u dvorištu Florentina Pereza. Nije ponudio da izjednači ono što Juventus daje Ronaldu, što znači da je svjestan da će Kristijano otići.

Ali, ono što želi je da sam Ronaldo kaže navijačima da hoće da ode, kao i da Juventus sačeka da nađe adekvatnu zamjenu, odnosno dovede neku veliku zvijezdu. 

Juve i Real su u dobrim odnosima, Italijani su već poručili da imaju maksimalan respekt i da će sačekati odluku Pereza. Oni se jesu dogovorili, ali su nemoćno ako Real ne želi pustiti Ronalda.

Očekuje se ipak da sada Real intenzivira potjeru za Nejmarom (Neymar) ili Azarom (Hazard), mada se spominje Mbape, ipak teško je vjerovati, osim ako ne plate neku ludu sumu za Belgijanca, Pari Sen Žermen neće pustiti svoj tandem. 

Bilo kako bilo, poslije sastanka, Ronaldo je bliži Juventusu, čak bi mogao da se pojavi u subotu u Torinu ako se stvari ubrzaju i potpiše ugovor, pa onda ode na odmor. Jasno, Juventus želi što prije zbog marketinškog buma da objavi posao, ali i da opravda nove veće cijene sezonskih ulaznica, zbog kojih su se navijači bunili, a koje će sada, ako dođe Ronaldo biti razgrabljene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.