TRANSFERI

Liverpul ponudio rekordnu sumu za golmana Rome

Alison Beker ( Twitter)

B92

17.7.2018

Jirgen Klop (Jürgen Klopp) ne želi više da ima glavobolju zbog golmana, pa je odlučio da obori transfer rekord. 

Kako prenosi BBC, Liverpul je ponudio Romi čak 70 miliona eura za 25-godišnjeg Brazilca Alisona Bekera (Alisson Becker). 

Beker je dvije godine na Olimpiku, prošle sezone je branio na 37 utakmica, a proteklih mjesec dana je branio za Brazil na Mundijalu u Rusiji, gdje je tri puta sačuvao mrežu na pet utakmica.

Spekuliše se da Roma traži pet miliona eura više, ali i ako pristane na ponudu "redsa", biće to novi svjetski rekord za golmane, za 17 miliona više nego što je Juventus platio Parmi za Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon) 2001.  

Rekord engleske Premijer lige za čuvare mreže je prošlog ljeta postavio Mančester Siti koji je platio Benfiki 40 miliona eura za također Brazilca Edersona Moraeša (Ederson Moraes).

Golmani su skupo koštali Liverpul prethodnih sezona, prvo Simon Minjole (Simon Mignolet), a onda i Loris Karijus (Loris Karius), koji je bio tragičar finala Lige šampiona protiv Real Madrida u maju, a u istom "stilu" nastavio je i u prvom test meču za novu sezonu protiv Tranmerea prije nekoliko dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.