ITALIJA

Milan pregovara sa slavnim napadačem: Šta je Boban ponudio Zlatanu?

Ibrahimović: Igrao za američki Los Anđeles galaksi. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

21.11.2019

Italijanski nogometni prvoligaš AC Milan navodno je ponudio šestomjesečni ugovor slavnom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću s opcijom produženja za još godinu, ukupne vrijednosti šest miliona eura.

Nakon razgovora između predstavnika igrača i kluba porasli su izgledi da će 38-godišnji Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena u decembru napustiti američki Los Anđeles galaksi i vratiti se u Milan, prenosi "Football Italia".

Sada je odluka na bivšem švedskom reprezentativcu kojem je, prema navodima "Gazzette dello Sport", Milan spreman da plati šest miliona ukoliko ostane u klubu 18 mjeseci.

Ranije se govorilo da Ibrahimović želi milion eura mjesečno, ali je Milan spreman da mu plati trećinu tog iznosa. Navodi se da je ponudu za šestomjesečni ugovor Ibrahimovićevom agentu Minu Raioli dao sportski direktor "Rosonera" Zvonimir Boban.

Zlatan je u telefonskom razgovoru Bobanu poručio da će o ponudi odlučiti za nekoliko sedmica. Italijanska Serija A nastavlja se ovog vikenda. Milan dočekuje Napoli nakon lošeg starta sezone u kojoj trenutno zauzima tek 14. mjesto nakon 12 mečeva. Ibrahimović je između 2010. i 2012. već nosio dres Milana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.