TRANSFERI

Liverpul zagrizao za dva velika pojačanja, hoće li Salah napustiti Enfild

Očekuje nas uzbudljivo ljeto

Klop: Prošlost bi mogla biti presudna kod transfera. AFP

J. A. / Avaz Sport

13.2.2020

Liverpul je, navodno, obavijestio Borusiju iz Dortmunda da želi Džejdona Sanča (Jadon Sancho). Prema tim informacijama, oni se nadaju da će prošlost Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) i njegovi odnosi s "Milionerima" presuditi. 

Uz to, Sančo je prijatelj s Trentom Aleksanderom Arnoldom (Alexander Arnold), Aleksom Okslejdom Čemberlejnom (Alex Oxlade Chamberlain) i još nekoliko mlađih engleskih saigrača iz reprezentacije.  

Cijena bi bila oko 120 miliona eura, a mogućnost da Liverpul proda Mohameda Salaha je sve veća. Klop je nezadovoljan željom Egipćanina da igra na Olimpijskim igrama, što znači da će ga izgubiti ne samo za start sezone već predsezonu i pripreme.

Sve veća mogućnost da Liverpul proda Salaha. AFP

Mediji pišu da "Redsi" ne mogu spriječiti Salaha, ali i da bi Klop radije prodao Egipćanina nego Roberta Firmina, koga želi Bajern.

Već se zna da će tim biti pojačan nekim mlađim lijevim bekom, vjerovatno Maksom Klarkom (Max Clark) iz Vitesea, da bi Timo Verner (Werner) za oko 50 miliona bio dobro rješenje, mada on ima i ponudu Bajerna. Skauti su gledali i Karlosa Vinisijusa (Carlos Vinícius) iz Benfike, ali on je preskup, ima klauzulu od 100 miliona eura, Verner je lakša meta. 

Klop bi bio prinuđen da, uz Đerdana Šaćirija (Xherdan Shaqiri), možda i Dejana Lovrena, proda jednu veliku zvijezdu kako bi popunio rupe u ekipi, ali i novim ugovorima zadržao Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk) i Alisona Bekera (Alisson Becker) u klubu. Odlazi i Adam Lalana (Lalana), bit će četiri ili pet promjena u ekipi, a od povratka Filipea Kutinja (Philippe Coutinho) nema ništa. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.