TRANSFERI

Pukla bomba u Engleskoj, pojačanje od 40 miliona eura

Konačno pao dogovor

Fofana: Bit će mu ispunjena želja. Twitter

Avaz Sport

29.9.2020

Danima, sedmicama su vodeći ljudi Sent Etjena postavljali nogu Vesliju Fofani (Wesley) i minirali mu transfer iz snova u Lester, ali na kraju ispada da je sve bio samo paravan da francuski klub izvuče još više para od Lisica.

Poslije više od tri sedmice neizvjesnosti i drame, francuski list "Progres" potvrdio je - Vesli Fofana stiže na King Pauer stadion pošto je pao dogovor dva kluba, piše "Mozzart".

Odjeknula je transfer bomba teška 40.000.000 eura sa bonusima. Fiksni dio bit će 35.000.000 eura, uz još pet miliona evropskih novčanica na ime bonusa. Fofana je još početkom mjeseca imao dogovor sa Lesterom o dužini ugovora i plaći, s tim što je jedino otkriveno da će potpisati na pet godina, ne i koliko će dobiti novca.

Podsjetimo, Lester je bio na pragu dogovora sa Sent Etjenom za Fofanu u poslu vrijednom 29.000.000 eura, ali onda je sve krenulo naopako. Fofana je izašao u javnost i govorio kako mora preći u Lester jer u Sent Etjenu nikada neće dobiti novac kakav mu se nudi u domu nekadašnjeg šampiona Engleske. To je žestoko naljutilo ljude u francuskom klubu, koji su onda počeli da odugovlače, što je i čelnike Lestera uvelo u problem. Ipak, stigao je rasplet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.