SKRASIO SE U KATARU

Al Rajan je hit: Nzonzi se pridružio Hamesu Rodrigezu, a trener će im biti proslavljeni francuski as

Ranije je klub kaparisao sjajnog Kolumbijca, a trener tima je Loran Blan

Enzonzi na predstavljanju. TWITTER

E. Ćosić

28.9.2021

Poznati fudbaleri u poznim godinama se sve češće odlučuju za odlazak u Katar, gdje nivo fudbala ne iziskuje velike napore, a uspiju zaraditi ogromne svote novca. 

Nakon što je Al Rajan protekle sedmice angažovao sjajnog Hamesa Rodrigeza (James Rodriguez), kojem se očito više ne igra ozbiljan fudbal iako ima tek 30 godina, sada je katarski prvoligaš angažovao i svjetskog prvaka iz Rusije Stivena Nzonzija (Steven). Zanimljivo trener će im biti Loran Blan (Laurent Blanc), proslavljeni francuski fudbaler koji se proslavio i kao trener. 

Nzonzi je potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem bi trebao zarađivati tri miliona eura godišnje. Pored Hamesa i Blana, Nzonzi će u Kataru dijeliti svlačionicu s još jednim poznatim fudbalerom, Jačineom Brahimijem (Yacine), koji je igrao u Portu. 

Kada je riječ o okršajima u ligi, Enzonzi će igrati protiv Tobija Alderverelda (Toby Alderweireld) koji igra za Al Duhail, protiv Ćavijevog (Xavi) Al Sada za koji igraju Santi Kazorla (Cazorla) i Andre Aju (Ayew). U Kataru fudbalski hljeb zarađuju još bivši as Bajerna i Atletik Bilbaa Xavi Martinez (Javi) koji igra za Katar SC, a tu je i nekadašnji član Barcelonine La Masije Mark Muniesa (Marc) koji je član Al Arabija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.