SPECIJALNI OGLAS

Legendarni Roberto Karlos ima novi angažman, "transfer" koštao pet funti

Karlos će igrati za "Bull in the Barne", ekipu iz puba iz Šrevsburija. Karlos je angažovan na nesvakidašnji način - preko e-baya

Brazilac s dresom "novog kluba". Twitter

M. K.

1.2.2022

Legendarni Roberto Karlos (Carlos), prvak svijeta s Brazilom od 2002. godine, ima novi "klub", a ova vijest je privukla više pažnje nego mnogi transferi o kojima se ovih dana pisalo po svjetskim medijima.

Karlos će igrati za "Bull in the Barne", ekipu iz puba iz Šrevsburija. Karlos je angažovan na nesvakidašnji način - preko e-baya.

Naime, sve je počelo kad je trener drugara iz paba vidio na internetu neobičan oglas. Jedna marketinška agencija je nižerazrednim klubovima ponudila lutriju za "iznajmljivanje" profesionalnog fudbalera. Nije rečeno ko je tajanstveni fudbaler, ali je traženo pet funti za učešće u lutriji.

- Prijatelj mi je poslao link čudne ponude. Rekao sam prijateljima da probamo, može da nas košta samo pet funti, rekao je Ed Spiler (Speller).

On je uskoro obaviješten da je ekipa iz puba pobijedila na lutriji, a tada im je i saopšteno ko je misteriozni fudbaler. 

- Naš Lijam Tirel (Liam Tirrel) je vjerovatno najbolji lijevi bek u Šrevsburiju, ali mislim da će morati da ustupi mjesto novom igraču, rekao je Spiler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.