TRANSFER BOMBA

Marca: Real za 100 miliona eura dovodi Modrićevog nasljednika

Moguće je da već u januaru stigne u Madrid

Modrić: Zamijenit će ga Belingem. TWITTER

A. V.

28.12.2022

Real Madrid bi u zimskom prijelaznom roku, koji počinje 1. januara, mogao realizirati jedan od najvećih klupskih transfera, piše Marca u današnjem izdanju. 

O transferu Džuda Belingema (Jude Bellingham) iz Borusije Dortmunda u Real piše se još od Svjetskog prvenstva, ali Marca tvrdi da su se stvari sad ubrzale.

- Real vidi Belingema kao najvažnijeg igrača za svoju budućnost i želi ga dovesti prije nego što se previše klubova ne zainteresira za njega. Prvi plan bio je kupiti ga na ljeto, ali stvari su se promijenile i lako je moguće da Belingem već u januaru stigne u Madrid - piše Marca i nastavlja:

Današnja naslovnica Marce. MARCA

- Engleski reprezentativac koštao bi 100 miliona eura, koliko Borusija za njega traži. Nijemci mu ne rade nikakav problem oko transfera i poručili su mu da može birati klub. Real ga silno želi jer je on za Pereza ključni igrač u novom Realu. U Madridu su svjesni da je vezna linija na čelu s Lukom Modrićem na zalasku, a Belingema vide kao njegovog potencijalnog nasljednika.

Belingem je u Dortmund stigao u ljeto 2020. iz Birmingema za 25 miliona eura. Ovaj 19-godišnjak je vrlo brzo postao ključan igrač "Milionera" za koje je dosad odigrao 112 utakmica i upisao 19 golova i 21 asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.