AUTO-MOTO

X2 - novi model prozvođača iz Minhena: BMW za kojim će se okretati glave

Avaz.ba

31.10.2017

Emocionalno privlačan automobil sa sportskom snagom coupea, dizajn za kojim se okreću glave, vozilo za mlade, urbane i aktivne... To je BMW X2, novi model prozvođača iz Minhena, koji će tržišnu premijeru doživjeti u martu sljedeće godine.

Mnoštvo pojedinosti o dizajnu naglašava prepoznatljivi karakter BMW-a X2. To uključuje oznaku na C-stubovima i oblikovanje maske, čiji je obris širi u bazi nego na vrhu (prvi put na modernom BMW modelu).

Tri varijante

Lansiranje nudi tri varijante motora i mjenjača. Od agregata, u ponudi su sDrive20i benzinac sa snagom od 192 KS (kombinirana potrošnja 5,5 - 5,9 litara) te dizelske verzije xDrive20d sa 190 KS (od 4,6 – 4,8) i xDrive25d sa 231 KS (5,1 – 5,3 litara).

Oba dizelska automobila dolaze standardno s xDrive inteligentnim pogonom na sve točkove i učinkovitim Steptronic osmostepenim mjenjačem. Benzinski model opremljen je sportskim Steptronic prijenosom od sedam brzina sa dvostrukom spojkom.

Dodatne atraktivne varijante modela bit će dodane u skupinu coupea za sportske aktivnosti početkom 2018. godine, i to u obliku trocilindarske verzije sDrive18i, te četverocilindričnih xDrive20i, X2 sDrive18d i X2 xDrive18d. Snaga benzinskih modela kreće se od 140 KS u modelu sDrive18i (s ručnim mjenjačem), do 192 KS u modelu X2 xDrive20i.

Nove boje

Osim standardnog BMW-a X2, korisnici mogu odabrati i X2 M Sport i M Sport X modele. Ovaj zadnji spaja elemente dizajna obitelji M i X.

Na ovom modelu prvi put su dostupne boje karoserije Galvanic Gold metalik i Misano Blue metalik, plus perforirana Dakota koža u Magma Red boji i kombinacija Micro Hexagon/Alcantara tkanine u Anthracite boji sa M-cijevima i žutim kontrastnim šavovima.

Dodatne funkcije

Popis opcija za BMW X2 uključuje najnoviju generaciju ConnectedDrive sistema i najnoviju nadogradnju aplikacije BMW Connected App.

Dodatne funkcije, kao što je Apple CarPlay i niz sistema pomoći vozaču, nude povezani doživljaj vožnje. Među opcijskom opremom za X2 je BMW Head-Up ekran u boji, čiji je prikaz očitavanja jedinstven u ovom segmentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.