FORMULA 1

Mik Šumaher: Otac mi nije olakšao, ali ja gradim svoj put

Često nastupao pod majčinim djevojačkim prezimenom

Mik Šumaher: Ponosan na svog oca. Twitter

24sata.hr

1.2.2019

Šumaheri su odnedavno ponovo dio Ferrarija. Sin legendarnog Mihaela se prvo priključio Ferrarijevoj akademiji, a ubrzo je potvrđen kao test-vozač ekipe iz Maranela u idućoj sezoni

Njegov je otac stradao kada mu je bilo samo 13 godina, a odrastati sa slavnim prezimenom nije uvijek bilo lako. Zbog toga je često vozio pod majčinim djevojačkim prezimenom Betč (Betsch).


- Ponosan sam jer sam sin najvećeg vozača Formule 1 u historiji - rekao je Mik u ispovijesti u kojoj je otkrio da nije bilo jednostavno slijediti put oca, koji je legenda sporta.

- Da, ponekad zna biti teško. Postoje dobre i loše strane toga što sam Šumaher, ali podrška ljudi širom svijeta nikada ne može biti loša stvar. Zbog toga sam zahvalan - dodao je. 

- Utrkivanje je u mojoj porodici normalna stvar. Obožavao sam voziti karting s tatom. Sjećam se da me jednom pitao hoće li mu utrkivanje biti hobi ili želim postati profesionalac. Odmah sam mu rekao da želim biti profesionalni vozač, nikada se nisam želio baviti nečim drugim - rekao je Mik, koji ne želi žuriti s ulaskom u Formulu 1, nego planira sakupljati iskustvo froz utrke Formule 2.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.