NOVITETI

Cupra zaplivala u neke druge vode: Formentor za more

Radi se o naglašenom sportisti, dužine 7,99 metara, koji koristi puno karbonskih dijelova

Formentor i na vodi. Cupra

N. Demirović

11.5.2021

Španski proizvođač atraktivnih sportskih automobila Cupra sada za ljubitelje brzine predstavlja jahtu prepoznatljivog dizajna.


Neobična kabina

Formentor za more je nastao u saradnji s kompanijom De Antonio Yachts iz Barcelone, a inspiracija je bila Cupra Formentor VZ5.

Radi se o naglašenom sportisti, dužine 7,99 metara, koji koristi puno karbonskih dijelova. Gliserska forma i 400 KS snažan Audijev petocilindraš pobrinuli su se za vrhunske performanse, ali i brzinu od 40 čvorova. Ova Cupra može primiti do 10 putnika, a u opremu ulaze veliki dio za sunčanje, sto i funkcionalno kupatilo.

Cijena još nije poznata, a prve isporuke očekuju se ove godine.

Formentor nudi mnogo toga - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Gliserska forma

D28 Formentor Petrol Blue boje, s unikatnim osvjetljenjem i neobičnom otvorenom kabinom, inspiriran je najsnažnijom VZ5 verzijom istoimenog sportskog SUV-a i koristi petocilindrični motor s 400 KS.

Cupra je jedno od najvećih iznenađenja u automobilskom svijetu u posljednjih nekoliko godina, a sada nas upoznaje i s prvom jahtom koja nosi znak Cupra.

Neko će reći da D28 Formentor nije jahta, jer je dugačka osam metara, ali ipak, prema riječima proizvođača, sve što služi za uživanje na vodi može se nazvati jahtom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.