MOTO GP

Novi incident u Štajerskoj: Već u trećem krugu planula dva motora

Pedrosa je izgubio kontrolu nad svojim motorom, na koji je žestoko naletio Savadori

Zapaljen motor na stazi. TWITTER

E. Ćosić

8.8.2021

Danas je u trećem krugu Velike nagrade Štajerske svjedočili novom incidentu na Red Bull ringu. Srećom nije bio koban, kada je Dani Pedrosa izgubio kontrolu nad svojim motorom, na koji je naletio Lorenco Savadori (Lorenzo).  Udar je bio žestok, a oba motora su momentalno planula.

Italijanski vozač je gore prošao u ovom udesu, obzirom na to da je doživio prijelom članka, dok je Pedrosa izašao bez težih posljedica. Obojica motociklista su vidno u šoku i ugruhani nakon udesa odmah dobili ljekarsku pomoć. Trka je prekinuta, pa je potom krenula ispočetka nakon što su se za to stekli uslovi.

Također, osim ovog incidenta viđen je i jedan blaži kada je Džek Miler (Jack Miller), koji se u tom trenutku borio za mjesto na podijumu, izletio sa staze deset krugova do kraja utrke.

Osim ovog incidenta, viđen je još jedan, istina blaži, kada je Džek Miler, u borbi za mesto na podijumu, izleteo deset krugova pre kraja u pokušaju da stigne Kvartarara. Inače, pobedu u Štajerskoj, prvu u karijeri, ostvario je vozač Pramaka Horhe Martin.


Totalna ludnica u zaokružena je prvim trijumfom u Štrajerskoj za vozača Pramaka Horhea Martina (Jorge). Martin je iza sebe ostavio Đoana Mira (Joan), te Fabia Kvartarara (Quartararo). Inače, u konačnom poretku vodeći je Kvartararo koji sada ima 172 boda, slijedi Johan Zarko (Johann Zarco) sa 132, te Mir sa 121 osvojenim bodom.

Naredna trka Moto GP prvenstva vozi se već narednog vikenda za Veliku nagradu Austrije, takođe na "Red Bul ringu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.