MOTOCIKLIZAM

Markes: Teško je prihvatiti da su drugi brži od mene

Ja ću patiti kako bih napredovao i vratio se što prije

Mark Markes. AFP

G. Š. / Sport klub

21.8.2021

Španski motociklista Mark Markes priznao je da je strahovao da neće imati 'normalnu' ruku poslije povrede koju je doživio na Heresu prošle godine. Vozač Honde je početkom prošle sezone doživio težak udes, poslije čega je odmah operisao nadlakticu. Brzo je pokušao da se vrati na stazu, ali su se pojavili dodatni problemi zbog kojih je morao ponovo kod hirurga. Zbog svega toga pauzirao je devet mjeseci, a takmičenjima se vratio u Portugalu ovog aprila.


Potrebno je pokazati potencijal

- Motivisan sam više nego ikada, jer sam se prvi put u karijeri suočio sa ovako teškom situacijom. U ovakvim momentima, potrebno je pokazati potencijal. Kada ide dobro, svi su zadovoljni. Ali kada je teško, onda morate da se borite. Najlakše bi bilo prestati i onda se vratiti za godinu ili dvije kada sve bude u redu. Ali to nije moj stil. Ja ću patiti kako bih napredovao i vratio se što prije. I kako bih uživao na motociklu. U ovom trenutku ja ne uživam, već patim, rekao je Mark.

Otkrio je Markes da je u jednom momentu pomislio da se neće potpuno oporaviti.

- Plašio sam se da mi se ruka neće oporaviti, da neću imati normalnu ruku. U jednom momentu, u oktobru ili novembru, kada nisam mogao da podignem flašicu vode, bio sam prestravljen.

Španac je trenutno 11. u poretku Moto GP šampionata sa 59 bodova. Najbolji rezultat ove sezone ostvario je na Velikoj nagradu Njemačke, gdje je došao do svoje prve pobjede poslije 19 mjeseci. Sve vrijeme mi nedostaje osjećaj koji donosi pobjeda. Postanete zavisni od njega, želite ga sve više, objasnio je 28-godišnjak.


Velika nagrada Britanije

- Teško je prihvatiti da su drugi brži od mene, ali moram da shvatim gdje sam i u kojemm pravcu se krećem.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Britanije na „Silverstonu“ 29. avgusta. Direktan prijenos moći ćete da pratite na Sport klubu

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.