BIO VOZAČ TIMA HAAS

Ruski vozač nakon otkaza u Formuli 1: Ne želim pričati o ratu, imam prijatelje na obje strane

Nikita se teško pomirio s činjenicom da mora napustiti svijet Formule 1

Ruski vozač razočaran potezom čelnika Haasa. trtspor.com.tr

M. K.

9.3.2022

Ruski vozač Formule 1, Nikita Mazepin, izbačen je nedavno iz F1 tima Haasa, zbog povezanosti njegovog bogatog oca s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

Haas je objavio da raskida partnerstvo sa sponzorom "Urakali", a ujedno i ugovor s Mazepinom, čiji je otac ruski milijarder Dmitrij Mazepin.

Nikita se teško pomirio s činjenicom da mora napustiti svijet Formule 1.

- Od trenutka kad je FIA dozvolila da se takmičimo pod neutralnom zastavom više ne postoji zakonski razlog za raskid mojeg ugovora. Pristao sam biti neutralan, ali ipak sam ostao bez sna za koji sam se borio 18 godina, rekao je Mazepin, te je najavio da će osnovati udrugu za sve sportiste koji su u sličnoj situaciji, prenijeli su strani mediji.

O svom ocu i Putinu nije htio govoriti.

- Svijet ne izgleda jednako kao što je izgledao prije dvije sedmice. Vidim to i shvaćam da je tako. Vremena su teška. Imam prijatelje na obje strane i ne želim o tome pričati, kaže Mazepin.

- Rekli su mi da neće biti problema,ako FIA ne zabrani moje nastupe. Nisam mogao ni zamisliti da bi se ovo moglo dogoditi. Za otkaz sam saznao kao i mediji. Niko se ne može pripremiti na ovo. Nisam dobio ni upozorenje ni podršku, završio je razočarani ruski vozač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.