FORMULA 1

Karlos Sains produžio ugovor s Ferrarijem

Ostaje za volanom crvenog bolida do kraja 2024. godine

Sains: Ne postoji bolji tim od Ferrarrija. AGENCIJE

A. V.

21.4.2022

Španski vozač Karlos Sains (Carlos Sainz Jr.) produžio je ugovor s Ferrarijem za još dvije godine pa će ostati za volanom crvenog bolida do kraja 2024., objavila je proslavljena italijanska momčad Formule 1 u četvrtak, uoči četvrte utrke sezone koja će biti vožena u nedjelju za Veliku nagradu Emilije Romanje u Imoli.

Sains, 27-godišnji sin dvostrukog svjetskog prvaka u reliju Karlosa Sainsa (Carlos), u Ferrari je stigao na početku prošle sezone, nakon što je dvije godine proveo za volanom McLarena, a u Formuli 1 je debitirao još 2015. u ekipi Toro Rosso.

- Oduvijek sam tvrdio da ne postoji bolji tim u Formuli 1 za koji možeš voziti. Nakon što sam ovdje više od godinu dana mogu potvrditi da je predstavljanje ove ekipe jedinstven i neusporediv doživljaj - izjavio je Španac u Ferrarijevom službenom saopćenju.

Karlos Sains iza sebe ima 143 utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1 u kojem je, osim za Ferrari, McLaren i Toro Rosso, nastupao i za Renault, a osam puta je završio na pobjedničkom postolju. Triput je bio drugi, a pet puta treći.

U prve tri utrke nove sezone osvojio je drugo mjesto na VN Bahreina, treći je bio na VN Saudijske Arabije, a na VN Australije je bio prisiljen odustati. Trenutno se nalazi na trećem mjestu u redoslijedu vozača sa 33 boda, iza timskog kolege Šarla Leklera (Charles Leclerc, 71) i Džordža Rasela (George Russell, 37) iz Mercedesa.

- F1-75 se dokazao kao sjajan bolid, koji mi dopušta da se borim za ostvarenje mojih ciljeva na stazi, počevši od prve pobjede u Formuli 1 - izjavio je Sains, prenosi Hina.

Prvu sljedeću priliku imat će već ove nedjelje na stazi u Imoli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.