SJAJNA VOŽNJA NIZOZEMCA

Velika nagrada Emilija - Romanje: Maks Ferstapen najbrži u Imoli

Aktuelni prvak je na stazi "Enco i Dino Ferari" upisao drugi trijumf ove sezone, a ukupno 22. u karijeri, ispred svog timskog kolege Sergija Pereza

Nizozemski vozač briljirao. Agencije

M. K.

24.4.2022

Nizozemski vozač u redovima Red Bulla, Maks Ferstapen (Max Verstappen) pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Emilija - Romanje, vožene na stazi u Imoli.

Aktuelni prvak je na stazi "Enco i Dino Ferari" upisao drugi trijumf ove sezone, a ukupno 22. u karijeri, ispred svog timskog kolege Sergija Pereza. Na trećem mjestu pobjedničkog postolja našao se vozač McLarena Lando Noris (Norris).

Utrku je obilježio i debakl Ferrarija.

Karlos Sainc (Carlos Sainz Jr.) nije završio utrku, a i dalje vodeći u ukupnom poretku Čarls Lekler (Charles Leclerc) koji je zbog greške devet krugova prije kraja pao na šesto mjesto današnje utrke.

Ferrari je bio najveći gubitnik već na startu utrke jer je pao s drugog na četvrto mjesto, dok se njegov timski kolega Sainc sudario s Danielom Rikiardom (Ricciardo) i nije mogao nastaviti utrku.

Leker i dalje vodi na ukupnom poretku s 86 bodova, a Verstapen je sada drugi s 59. Danas je Nizozemac osim 25 bodova za pobjedu dobio i bod za najbrži krug.

Treći u poretku je Verstapenov timski kolega Perez s 54 boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.