BRŽI OD NAJVEĆIH RIVALA

Alfa Romeo će doživjeti dramatičnu transformaciju: Spremaju tri nova crossovera

Alfa tvrdi da ovaj fokus na SUV-ove neće nužno značiti i kraj Giulije

Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio. Alfa Romeo

M. K.

2.5.2022

Alfa Romeo prolazi kroz dramatičnu transformaciju koja će povećati njegovu paletu modela i pretvoriti je u marku samo na električni pogon, fokusiranu na SUV do 2028. godine. To je dosta prije njezinih glavnih rivala poput BMW-a, Mercedesa i Lexusa.

Iz kompanije se tvrdi da u svemu tome ima još mjesta za limuzinu, ali čini se da bi se ona mogla jako razlikovati od one kakvu ju znamo danas, piše Jutarnji.hr.

Alfini trenutni ciljevi su tri nova crossovera koja će stići u sljedećih pet godina, uključujući nedavno predstavljeni Tonale, koji je smješten ispod Stelvia, i kompaktni off-roader nazvan Brennero koji će biti namijenjen Evropi i biti prvi EV marke.

Također se očekuje da će Alfa 2026. godine predstaviti potpuno novi Stelvio, a sljedeće godine stiže automobil veličine BMW-a X5, pri čemu će oba automobila biti dostupna samo s električnim pogonom.

Sjajan unutrašnji izgled Alfa Romea Tonale. Alfa Romeo

Ipak, Alfa tvrdi da ovaj fokus na SUV-ove neće nužno značiti i kraj Giulije.

Ona će biti zamijenjena 2025. s prvim Alfinim električnim modelom za tržište Sjeverne Amerike, koje će koristiti novu Stellantisovu platformu STLA Large EV.

Međutim, čini se da pogonski sklop nije sve što će biti drugačije kod nove Giulie, sudeći po onome što je rekao sjevernoamerički šef kompanije Leri Dominik (Larry Dominique).

Alfa Romeo Giulia. Alfa Romeo

- Prodaja limuzina u mainstream sektoru naglo je pala, ali obujam premium limuzina zadržao se i još uvijek je prilično jak. I dalje vjerujemo da je tržište limuzina važno, tako da je važna uloga koju Giulia ima u segmentu D limuzina i mi ćemo u tome učestvovati. Ali ono što je rekao Žan - Filip Imparato (Jean-Philippe Imparato) je da se "definicija limuzine razvija". I mi ćemo ići zajedno s tom evolucijom limuzine, rekao je Dominik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.