FRANCUSKA KLASA

Moćan izgled: Peugeot najavio predstavljanje kompaktnog crossovera 408

Horizontalne linije su u boji karoserije i postaju sve deblje kako se rešetka proteže prema bočnoj strani automobila

Novi Peugeot izgleda moćno. PRINTSCREEN

M. K.

1.6.2022

Iako se očekivalo kako će Peugeot novi model nazvati 4008, pošto je najsličniji coupe-SUV izvedenici uspješnog 3008, danas objavljeno ime 408 sugerira da će dizajn ipak biti više usredotočen na oblik fastback limuzine.

Uz potvrdu imena 408, Peugeot je objavio sliku prednjeg dijela automobila, koja prikazuje evoluciju trenutne Peugeotove rešetke, piše portal automobili.hr.

Horizontalne linije su u boji karoserije i postaju sve deblje kako se rešetka proteže prema bočnoj strani automobila.

Komentirajući novitet u ponudi, u Peugeotu su kazali:

- U smislu dizajna i inženjeringa, potraga za visokom učinkovitošću i želja za novim iskustvima bili su u središtu razvoja modela 408.

Kontrolna tabla izgleda sjajno. PRINTSCREEN

Također dodaju kako je namijenjen onima kojima automobil predstavlja užitak i da donosi neviđenu privlačnost u porodicu Peugeot.

Nomenklatura 408 se već koristi u Kini za verziju 308 s produženim međuosovinskim razmakom. Peugeot je potvrdio da će taj model ostati u prodaji, a "u Kini će se koristiti diferencijator kako bi se izbjegla zabuna", čiji će detalji biti potvrđeni pri otkrivanju modela.

Paparazzi su već uočili i snimili testiranje automobila na javnim cestama, dajući naznake o tome kako je stiliziran s utjecajem tradicionalnih modela coupea, limuzina i SUV-a – na sličan način kao i novi Citroen C5X, s kojim dijeli Stellantisovu EMP2 arhitekturu. Na njoj su sazdani i Peugeoti 308 i 3008, što znači da će 408 nuditi isti niz pogonskih sklopova s unutarnjim ​​izgaranjem, kao i one elektrificirane.

Komfor na prvom mjestu. PRINTSCREEN

Tako se očekuje da će biti ponuđen s dva plug-in hibrida, 1,5-litrenim dizelom i 1,2-litrenim benzincem u dvije izvedbe snage.

Međutim, i 308 i blisko povezana Opel Astra također će nagodinu biti ponuđeni u potpuno električnim verzijama, što će otvoriti mogućnost ovom novom modelu da krene istim putem.

To je u skladu s Peugeotovim planom da do 2030. postane potpuno električni. ​Inače, e-308 nudit će 156 KS i 270 Nm, te domet od 402 km uz bateriju od 54 kWh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.