ZAVRŠIO NA AUKCIJI

Prodaje se Tajsonov Ferrari, određena i cijena ovog modela iz 1996.

Ovaj F50 nosi broj šasije 140220 i tvornicu je napustio 13. februaru 1996. godine

Tajsonov Ferrari se prodaje. DRUŠTVENE MREŽE

M. K.

12.8.2022

Procjenjuje se da Ferrari F50, koji je bio u vlasništvu bokserskog prvaka teške kategorije Majka Tajsona (Mike Tyson), biti prodan za između 4,5 i 5,5 miliona dolara.

Ferrari se prodaje putem aukcije Pebble Beacha tvrtke Gooding & Company koja se održava od 19. do 20. augusta, javlja autoklub Jutarnjeg.

Ovaj F50 nosi broj šasije 140220 i tvornicu je napustio 13. februaru 1996. godine. Završen je legendarnom "Rosso Corsa" nijansom i jedan je od samo 55 primjeraka koji su izvorno napravljeni za tržište SAD-a.


Ferrari u odličnom stanju. Gooding & Company

Aukcijska kuća otkriva da je isporučen nov u Beverly Hills brokeru sportskih automobila Nadiru Amirvandu. Zatim je brzo prešao u ruke Tajsona prije nego što je 2001. preko Park Place Ltd. prodan suosnivaču Infospacea Kevinu Markusu (Marcus).

Tokom sljedećih 20 godina, automobil je prošao kroz ruke nekoliko kolekcionara. U maju ove godine sadašnji ga je vlasnik poslao u Ferrari iz Ford Lauderdalea gdje je dobio veliki servis koji je uključivao ugradnju novog kvačila i guma, a podignut mu je i prednji ovjes.


Moćna mašina. Gooding & Company

Također je ponovno certificiran za Ferrari Classiche Crvenu knjigu, a u junu ove godine vraćene su unutrašnje ploče od alcantare. U proteklih šest mjeseci na automobil je potrošeno više od 75.000 dolara.

Kultni Ferrari prodaje se sa svojim uklonjivim tvrdim krovom, alatom, originalnim priborom za uklanjanje guma, korisničkim priručnicima, jamstvenom knjižicom, originalnom naljepnicom za prozore, presvlakom za automobil, mekanim krovom za hitne slučajeve i još mnogo toga.

Na satu ima samo 9966 pređenih kilometra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.