410 KONJSKIH SNAGA

Ovo je novi model Audija: Evo koje ima karakteristike

Automobil "čuči“ na 19-inčnim felgama na kojima su gume Pirelli P Zero Trofeo R

Audi RS3 Performance Edition. AUDI

A. O.

18.10.2022

Ljubiteljima automobila dopast će se jedan koji razvija čak 410 konjskih snaga, a riječ je o Audi RS3 Performance Edition. On naime, pokreće poznati 2,5-litarski turbobenzinac s pet cilindara.

Iz odjela Audi Sport stigla je još jedna brojčano ograničena "specijalka“ za čiju je osnovicu poslužio najmanji model Audija koji na sebi nosi oznaku RS, a rezultat najnovijeg pregalaštva je RS3 Performance Edition s kojim u Ingolstadtu kažu da trenutno imaju najbrži automobil u C segmentu.

Audi Sport će RS3 Performance Edition napraviti u samo 300 primjeraka, a kupci koji odreaguju na vrijeme moći će da izaberu između šest boja karoserije. 

Najbrži automobil u klasi pokreće poznati 2,5-litarski turbobenzinski motor. AUDI

Najbrži automobil u klasi pokreće poznati 2,5-litarski turbobenzinski motor s pet cilindara koji, umjesto standardnih 400, razvija 410 konjskih snaga. Vrijednost najvećeg obrtnog momenta (500 Nm) ostala je nepromijenjena.

Za prijenos snage na obje osovine (quattro) brine 7-stepeni automatski mjenjač, a spomenuti potencijal motora dovoljan je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi i najveću brzinu 300 km/h, što se nudi kupcima koji se odluče za opcioni paket RS Plus Dynamic.

Automobil "čuči“ na 19-inčnim felgama na kojima su gume Pirelli P Zero Trofeo R, a na podugačkom spisku standardne opreme su i karbonsko-keramičke kočnice. Tu je i obavezna pločica (000/300) u tamnoj kabini koja podsjeća na brojčano ograničeno izdanje za koje Audi zauzvrat traži 87.000 eura. Prvi primjerci kupcima će biti isporučeni početkom naredne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.