NAJAVE

Harley-Davidson će potpuno preći na struju

Bit će to duga tranzicija, prirodan potez koji mora da se dogodi

Harley-Davidson: Kako će reagirati fanovi. Moto-berza

N. D.

17.1.2023

Harley-Davidson tokom posljednjih nekoliko godina u kontinuitetu radi na razvoju sopstvenog električnog programa, a debitantski model u ovom segmentu je bio LiveWire.

Prvobitna cijena od 30.000 dolara je spuštena na 21.999 dolara nakon što je kompanija 2021. odlučila da od LiveWire napravi zaseban brend, a pomenuti model je preimenovan u LiveWire One.

Početkom prošle godine je uslijedio još jedan značajan potez - otkrivanje proizvodne linije za budućnost, uključujući i S2 Del Mar. Za razliku od One, S2 je električni model srednje kategorije razvijen u saradnji s kompanijom Kymco. S2, uključujući i budue S3 i S4 motocikle, pokazuju posvećenost kompanije za održivoj i čistijoj budućnosti.

- U nekom trenutku, Harley-Davidson će se transformisati u potpuno električni brend. Ali to se neće desiti preko noći, bit će to duga tranzicija, prirodan potez koji mora da se dogodi - poručili su iz kompanije.

Pretvaranje kompanije iz SAD, koja ima unikatno naslijeđe kada se radi o kruzerima, u električni brend je nešto što se tvrdokornim fanovima brenda neće dopasti. 

Međutim, najavljuje se "poštovanje prošlosti" - šta god to značilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.