IRSKI VOZAČ

Ko je bio Kreg Brin: Imao sličnu nesreću prije 10 godina

Brin je rođen 1990. godine u Irskoj i vožnja mu je bila u krvi

Fotografija nesreće. Pixsell / Zagorje International

N. H.

13.4.2023

Pred održavanje trke Svjetskog reli šampionata u Zagrebu dogodila se nesreća, kada je na trening vožnji došlo do slijetanja vozila sa staze, usljed čega je poginuo vozač.

Riječ je o irskom vozaču Kregu Brinu (Craig Breen).

Vožnja u krvi

Brin je rođen 1990. godine u Irskoj i vožnja mu je bila u krvi. Sin Reja Brina (Ray), državnog prvaka Irske u reliju, već s devet godina se počeo baviti kartingom, a sa 17 relijem.

Brzo je napredovao kroz razne serije, a 2012. je napredovao u S-WRC prvenstvo. Međutim, u junu se suočio s teškom nesrećom na reli utrci na Siciliji. Brin je izgubio kontrolu nad vozilom, a u nesreći je poginuo njegov suvozač Geret Roberts (Gareth), dok je Brin preživio.

Jedan od najboljih vozača

Brin je odlično ušao u novu sezonu WRC Reli1 klase, inače najekskluzivnije kategorije u svijetu relija. Završio je drugi u švedskom reliju s 18 sekundi zaostatka za pobjednikom Otom Tanakom (Otto).

U Zagrebu je došao s visokim ambicijama, dijelom zbog drugog mjesta u Švedskoj, a dijelom zbog sjajne utrke u Hrvatskoj koju je vozio prošle godine. Tada je završio na četvrtom mjestu u Hrvatskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.