ITALIJANSKI AUTO GIGANT

Ferrari ima narudžbe do 2025. godine

Ferrari je ove podatke objavio u svom dokumentu o rezultatima za prvi kvartal 2023. godine

Ferrari Purosangue obara sve rekorde - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. H.

5.5.2023

Ferrari je saopćio da su njihove knjige narudžbi dovoljno popunjene da budu zauzeti do 2025. godine, a brojke bi trebalo da se povećaju sada kada je Purosangue ponovo u prodaji.

Porasle isporuke

Italijanska kompanija je prije nekoliko mjeseci privremeno prestala primati narudžbe za Purosangue, što je bila reakcija izazvana snažnom navalom kupaca željnih kupovine ovog V12 modela. Novo saopćenje je Ferrari objavio u svom dokumentu o rezultatima za prvi kvartal 2023. godine.

Ukratko, isporuke Ferrarija su porasle u prva tri mjeseca za 9,7 posto u odnosu na isti period u 2022. godini.

Tri dodatna vozila do kraja godine

Pored dodavanja Purosanguea, novi Roma Spider je također lansiran da popuni prazninu koja je ostala nakon nestanka Portofina M. 

Tri dodatna vozila će biti predstavljena prije kraja godine, tako da je kompanija iz Maranella na putu da obori prošlogodišnji rekord prodaje svih vremena sa 13.221 jedinicom.

Ekskluzivni model

Ferrari je inače čak i prije nego što je predstavio ovaj model najavio da želi da taj model ostane ekskluzivan. Purosangue će činiti ne više od 20 posto godišnje proizvodnje vozila ovog brenda.

On će biti dostupan samo sa V12 motorom, a pošto je potražnja velika, Ferrari ne žuri da diverzifikuje ponudu na početku životnog ciklusa.

Italijanski brend je obećao ukupno 15 novih modela između 2023. i 2026. godine, uključujući svoj prvi potpuno električni automobil, koji se očekuje 2025. godine.

Kompanija je saopćila da će automobili sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem i dalje biti dio njenog asortimana još nekoliko godina, dok se bave elektrifikacijom. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.