SAMO ZA 77 SRETNIKA

Porsche predstavio limitirani 911 GT3 R Rennsport koji raspolaže sa 620 KS

Njemački proizvođač automobila novi model naziva nasljednikom modernog Porschea 935

Porsche 911 GT3 R Rennsport - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
H. J. I.

2.10.2023

Porsche je obećao predstavljanje iznenađenja za Rennsport Reunion ovog vikenda i upravo je predstavio 911 GT3 R Rennsport. Model ograničene serije temelji se na trkaćem automobilu 911 GT3 R i bit će ponuđen kupcima. Samo 77 jedinica spremno je za proizvodnu liniju s cijenama od milion eura. 

Njemački proizvođač automobila novi model naziva nasljednikom modernog Porschea 935. Kao i taj automobil, razlikuje se od automobila na kojem se temelji zahvaljujući temeljito redizajniranoj karoseriji od karbonskih vlakana. Zapravo, samo su poklopac motora i krov preuzeti sa GT3 R-a. Svaki drugi element tijela je jedinstven.

Vizualne promjene

Vizualne promjene odmah su uočljive na prednjem dijelu gdje Rennsport dobiva redizajniranu masku s novim branikom i povećane usisnike zraka te širi stav. Porscheovi dizajneri i inženjeri također su ga opremili novim prednjim lukovima kotača i izbacili standardne bočne retrovizore, zamijenivši ih digitalnim. Stražnji dio još je dramatičniji. 

Za početak, tu je masivno stražnje krilo koje dizajnom podsjeća na Brumos Porsche 935/77. Trkaći model također ima LED svjetlosnu traku pune širine s osvijetljenim natpisom Porsche. Proizvođač automobila nije rekao koliku potisnu silu auto isporučuje.

Što se tiče snage, 4,2-litreni atmosferski šestak preuzet je iz trkaćeg automobila, što znači da se okreće do 9400 o/min i razvija oko 620 KS. Modificirani motor može raditi na E25 gorivima i ima ojačane klipove i bregaste osovine.

U planu sedam dostupnih boja

Ispod kože, 911 GT3 R Rennsport je gotovo isti kao trkaći automobil. To znači da i dalje ima petosmjerno podesive KW trkaće amortizere i dvostruki ovjes. Za njega je razvijen set guma Michelin Pilot Sport M S9, dok set masivnih AP kočnica također dolazi standardno.

Automobil također ima spremnik goriva od 117 litara, a Porsche kaže da je uspio zadržati težinu na samo 1240 kilograma.

U planu je sedam dostupnih boja, uključujući Star Ruby i Signal Orange. Porsche će ga ponuditi i u Agate sivoj metalik boji s karoserijom od karbonskih vlakana. Kabina je uglavnom slična trkaćem automobilu, ali uključuje zaslone za stražnje kamere, ambijentalno osvjetljenje i zaštitni kavez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.